«Έτσι είναι», απάντησε ψιθυριστά, και με σκυμμένο το κεφάλι, επιβεβαιώνοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της εθνικής ήττας στην υπόθεση του «Τουρκικού Αιγαίου» Turkaegean ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Η Ελλάδα έπρεπε να το παλέψει όταν το θέμα συζητείτο στην Επιτροπή. Βγήκε η απόφαση; Τελείωσε!», παρατήρησε ο Γιώργος Παπαδάκης είπε ο δημοσιογράφος με τον κ. Βορίδη να επιβεβαιώνει.

Το θέμα αφορά στην εγκληματική αδράνεια του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή του Νίκου Παπαθανάση, του Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά,  αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών που επέτρεψαν στην Τουρκία από το 2021 να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «Turkaegean» για δέκα χρόνια την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία νησιών του Αιγαίου!

Ωστόσο ο κ. Βορίδης έριξε τις ευθύνες σε έναν…υπάλληλο. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην κατάθεση των εμπορικών σημάτων υπάρχει μια διαδικασία προβολής αντιρρήσεων από ενδιαφερόμενο μέρος (ιδιώτη) και ένας αυτεπάγγελτος έλεγχος όπου μπορούν να διατυπωθούν αντιρρήσεις για τους λόγους που προβλέπει ο νόμος περί σημάτων. Αυτός ο αυτεπάγγελτος έλεγχος προφανώς δεν διενεργείται ούτε από τον κ. Παπαθανάση ούτε από τον κ. Σχοινά, αλλά από αρμόδιο υπάλληλο της διοικητικής επιτροπής σημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αντί να υποβάλλει την παραίτησή του, διέταξε ΕΔΕ κατηγορώντας τους υπαλλήλους της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου!

Στη συνέχεια επιχείρησε να…μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διορθώσει το απαράδεκτο λάθος κάνοντας ένσταση εκ των υστέρων: «Αυτό το γεγονός, ότι δεν ασκήθηκε ορθός έλεγχος από τη συγκεκριμένη υπηρεσία ώστε να προβληθούν οι αντιρρήσεις πριν την αποδοχή του σήματος, δεν τελειώνει τη διαδικασία των αντιρρήσεων. Υπάρχει πρόσθετο στάδιο στο οποίο και μετά μπορεί εν συνεχεία να προβληθεί αντίρρηση. Υπάρχει διαδικασία προσφυγής την οποία θα ενεργοποιήσει η ελληνική διοίκηση», επεσήμανε και εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας θα κερδίσει την προσφυγή.

Ψέματα από Οικονόμου

Το Μαξίμου εν τω μεταξύ βρίσκεται σε πανικό μετά τον σάλο που εκθέτει την κυβέρνηση. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ψευδώς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών ότι ο τρόπος που έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε να γίνει ένσταση. Πρόκειται για συνηθισμένες πρακτικές των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για τα λάθη τους δεν ευθύνονται ποτέ οι ίδιοι, παρά μόνο οι πολίτες και οι υπάλληλοι.

Με στοιχεία από newsbreak.gr