Χρήστος Χατζηπέμου: “Πόσα παίρνεις…Σοφοκλή;”

54.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για δύο παραστάσεις του "Φιλοκτήτη" του Σοφοκλή, συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής του...συγγραφέα.
ΧΑΤΖΗΠΕΜΟΥ
54.000 ευρώ κόστισαν οι δύο παραστάσεις του έργου «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή από τα Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ» που προσέφερε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στο θεατρόφιλο κοινό της με δωρεάν είσοδο στις 24 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Γκοτζιά Φερρών Έβρου και στις 26 Ιουνίου στο Θέατρο Φρουρίου της Χερσονήσου Παναγίας Καβάλας.
Το υψηλό κόστος μιας ακόμη πολιτιστική δράσης στηλίτευσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας”, Χρήστος Χατζηπέμου, σχολιάζοντας δηκτικά με ανάρτησή του:
“Πόσα παίρνεις…Σοφοκλή;
Δύο παραστάσεις της αρχαίας τραγωδίας “Φιλοκτήτης” του Σοφοκλή “έκλεισε” η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, αντί του τιμήματος των 27.000€ για την κάθε παράσταση.
Για να δικαιολογήσουν το υψηλό κόστος, οι εισηγήσεις, που κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αναφέρουν ότι στις “Αμοιβές και τα Ποσοστά Καλλιτεχνών – Συνεργατών” της κάθε παράστασης, περιλαμβάνεται και η αμοιβή-ποσοστά για τον…”συγγραφέα” του έργου!
Πραγματικά μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω τη Διοίκηση της Περιφέρειας ποια είναι η…εύλογη αμοιβή που έχει επιφυλάξει για τον…Σοφοκλή!”.
Χρήστος Χατζηπέμου: "Πόσα παίρνεις...Σοφοκλή;"Οι συντελεστές της παράστασης όπως ανακοινώθηκαν: Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Μαρλέν Καμίνσκυ, Σκηνογράφος: Γιώργος Γεωργίου, Ενδυματολόγος: Γιάννης Μετζικώφ, Πρωτότυπη μουσική χορικών και διδασκαλία: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά, Πρωτότυπη μουσική: Constantine Skourlis, Φωτισμοί: Αλίκη Δανέζη-Knutsen, Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου, Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος), ΧΟΡΟΣ: Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος (Κορυφαίος του Χορού), Παντελής Αρουσαλίδης, Μάρκος Γέττος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Βαγγέλης Μάγειρος, Τάσος Θεοφιλάτος (Έμπορος).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood