• Με ονόματα-έκπληξη, ως επικεφαλής, αλλά και ως μέλη, ανακοινώθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός που δημιουργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Πρόεδρος προέρχεται από τον Έβρο και είναι ο Βασίλης Γαλάνης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής στο ίδιο νοσοκομείο, ο οποίος εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Η επιλογή του θέλει να καταδείξει τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη περιοχή για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Μεγάλη έκπληξη είναι η συμμετοχή ως Αντιπροέδρου, του Σωκράτη Ξυνίδη, πρώην Υπουργού στις Κυβερνήσεις Παπανδρέου το 2009 και Παπαδήμου το 2011. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μια επιλογή με πολύ…νόημα που σίγουρα πιστώνεται στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που έπεισε έναν άνθρωπο με αυτή τη διαδρομή και την εμπειρία, να συμμετάσχει.

Τα ίδια με τα προηγούμενα ισχύουν και για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Απόστολο Παυλίδη, Πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και πρώην Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του οποίου επίσης η ουσιαστική συμμετοχή σηματοδοτεί πάρα πολλά για το παρόν αλλά και το μέλλον των εξελίξεων σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Έκπληξη αποτελεί και η συμμετοχή ως Μέλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας και του Γιώργου Κουκουράβα, δημοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης με την παράταξη του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επίσης, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η συμμετοχή του Μιχάλη Αμοιρίδη, περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ, που αποχώρησε από την παράταξη του Τάκη Τοψίδη.

Αναλυτικά το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα είναι 9μελές και ορίστηκε ως εξής:

  • Πρόεδρος: Βασίλης Γαλάνης, Ιατρός
  • Αντιπρόεδρος: Σωκράτης Ξυνίδης, Δικηγόρος
  • Διευθύνων Σύμβουλος: Απόστολος Παυλίδης, Πολιτικός Μηχανικός
  • Μέλη: Μιχάλης Αμοιρίδης/Πολιτικός Μηχανικός, Σεμπαετίν Γκασήλ/Ιατρός, Ευαγγελία Δίνα-Ασλανίδου/Οικονομολόγος, Γιώργος Κουκουράβας/Πολιτικός Μηχανικός, Θάνος Παπανικολάου/Οικονομολόγος, Βασίλης Ποζατζίδης/Χημικός.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (ΑΝ.ΟΡ.ΑΜ-Θ) συστάθηκε μετά από έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΑΜ-Θ.

Πρόκειται για μία ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα έχει στόχο να παρέχει επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ (αλλά και τους τοπικούς φορείς) για την εφαρμογή της αναπτυξιακής της πολιτικής σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, όπως για παράδειγμα στην εκπόνηση μελετών για την ωρίμανση δημόσιων έργων, στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κ.ά.

Μέτοχοι είναι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η οποία συμμετέχει με πόρους 700.000 ευρώ, και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜ-Θ, το οποίο συμμετέχει με πόρους 672.500 ευρώ. Η έδρα του Οργανισμού θα βρίσκεται στην Κομοτηνή.

Με στοιχεία από το evros-news.gr