Εμπράκτως η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ενεργοποιήθηκε για την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων λειτουργίας του αλιευτικού καταφυγίου Ιμέρου, με αποτέλεσμα το έργο καθαρισμού του από τη μεγάλης κλίμακας επιχωμάτωση, το οποίο αποσκοπεί στην αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών και την επαναφορά τους στην πρότερη κατάστασή τους που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των καϊκιών, με απώτερο σκοπό την άρση του ολικού αποκλεισμού της πρόσβασης σε αυτό από τη θάλασσα. 

6616dcc0 ak imeroy 2Επίσης συνάφθηκε προγραμματική σύμβαση για τη σύνταξη μελέτης για το παρόν και το μέλλον του αλιευτικού καταφυγίου που σχεδιάζεται να ανατεθεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ουσιώδης υπήρξε και η κινητοποίηση για την εξασφάλιση της πίστωσης για το έργο ύψους περίπου 108.000 ευρώ από το υπουργείο ναυτιλίας.

Αποφασιστικής σημασίας ήταν και η συνδρομή προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων το οποίο έχει και την αρμοδιότητα της υλοποίησης των έργων, για την εξασφάλιση των εγκρίσεων που αφορούν την περιβαλλοντική αδειοδότηση, και τη σύμφωνη γνώμη από την Κτηματική Υπηρεσία Ροδόπης και τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Νέστου–Βιστωνίδας–Ισμαρίδας και Θάσου για τον χώρο εναπόθεσης των βυθοκορημάτων και τον τρόπο διαχείρισης τους.

Μηχανήματα έργου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ροδόπης συνδράμουν στο έργο του ανοίγματος του διαύλου. Τα μηχανήματα θα βοηθήσουν και στη διαχείριση/τακτοποίηση των βυθοκορημάτων, εντός του χώρου όπου έχει επιτραπεί να γίνει η εναπόθεσή τους.

c7a944ee alieytiko katafygio dianoixi diayloy