Δήμος Κομοτηνής: Καθαρισμοί αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας στο 25310-22810 όταν θέλουν  να ανακυκλώσουν Ηλεκτρικές Συσκευές, Ογκώδη Απόβλητα και Κλαδιά.
6 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ (1)

Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής επιδιώκοντας την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα με τον καθαρισμό από ξερά χόρτα του δημοτικού οδικού δικτύου και τον καθαρισμό των αλσυλλίων σε οικισμούς του Δήμου και την περιοχή γύρω από το τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας και τις κατασκηνώσεις Πανδρόσου, ο Δήμος Κομοτηνής φροντίζει να καθαρίζει τακτικά τις παράνομες χωματερές που αποτελούν μια μεγάλη πληγή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Οι αυτοσχέδιοι-παράνομοι χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων αποτελούν τροχοπέδη στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Ο Δήμος Κομοτηνής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως κατά την αντιπυρική περίοδο, φροντίζει τον τακτικό καθαρισμό αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων και γενικά κοινόχρηστων χώρων όπου γίνεται εναπόθεση μπαζών, κλαδιών, σκουπιδιών, στα διοικητικά όριά του, με προσωπικό, μηχανήματα και οχήματα του Δήμου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθετούνται απαγορευτικές πινακίδες. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Ροδόπης.

Δήμος Κομοτηνής: Καθαρισμοί αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας στο 25310-22810 όταν θέλουν  να ανακυκλώσουν Ηλεκτρικές Συσκευές, Ογκώδη Απόβλητα και Κλαδιά.

Ως προς τα πράσινα απόβλητα που παράγονται από τις εργασίες πρασίνου των συνεργείων του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και αυτά που συλλέγει ο Δήμος Κομοτηνής μετά από αίτημα δημοτών, συγκεντρώνονται σε κοντέινερ και σε τακτά χρονικά διαστήματα μεταφέρονται σε αδειοδοτημένο χώρο.

Επίσης, μια εσφαλμένη ενέργεια των μελισσοκόμων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον. Αρκετοί χρησιμοποιούν λάστιχα αυτοκινήτων ως βάσεις για τα μελίσσια, μια ενέργεια που απαγορεύεται με την υπ. αρ. 9/21 Πυροσβεστική Διάταξη.

Τον φετινό Μάιο, σε δύο σημεία όπου υπήρχαν υπολείμματα δραστηριότητας μελισσοκομίας (λάστιχα, κατεστραμμένες κυψέλες, κ.λπ.), πραγματοποιήθηκε καθαριότητα από συνεργείο του Δήμου Κομοτηνής και τα υπολείμματα οδηγήθηκαν για σωστή περιβαλλοντικά διαχείριση σε αδειοδοτημένο διαχειριστή. Συνολικά απομακρύνθηκαν δύο τόνοι λάστιχα αυτοκινήτων από σημείο που είχε υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Είναι απαραίτητο οι μελισσοκόμοι, τόσο κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους όσο και μετά το πέρας αυτής, να μην αφήνουν υπολείμματα όπως λάστιχα, ξερά κλαδιά και σκουπίδια που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά μέσα στο δάσος.

Δήμος Κομοτηνής: Καθαρισμοί αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιώνΟ Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης τονίζει ότι οι ενέργειες υποβάθμισης του περιβάλλοντος θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια των πολιτών λόγω των συνεπειών που προκαλούν οι δασικές πυρκαγιές. «Είναι βασικό ν’ αλλάξει η νοοτροπία των δημοτών και να συνδράμουν οι ίδιοι στην προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους. Από τη μία μπορούν να  επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και από την άλλη να φροντίζουν τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη σωστή διαλογή στην πηγή. Είναι τεράστιος ο περιβαλλοντικός κίνδυνος εάν ξεσπάσει πυρκαγιά σε παλιά ελαστικά εξαιτίας των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται και επιπλέον σε σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται η απομάκρυνση των κατοίκων. Η ρύπανση του περιβάλλοντος συνιστά ποινικό αδίκημα και ταυτόχρονα είναι αδίκημα ενάντια της ζωής».

Δήμος Κομοτηνής: Καθαρισμοί αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών Δήμος Κομοτηνής: Καθαρισμοί αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών Δήμος Κομοτηνής: Καθαρισμοί αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood