Συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης τρεις αλλοδαποί οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου-Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενο) και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

850721c2 1 19Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Δικέλων-Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός-διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε αγροτική έκταση, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου επιχείρησε ο δράστης να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

b434f570 2 12Στη τρίτη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 22-6-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Οι τρείς οδηγοί-διακινητές στερούνται άδεια ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τρία  οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις διενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Φερών και Ιάσμου.