Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η παρουσίαση των σχεδίων δράσης του σχολικού έτους 2021-2022, που υλοποίησε το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής για τρίτη χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ”.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου, η Υπεύθυνη των Σχεδίων Δράσης του προγράμματος “ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ” στον Νομό Ροδόπης, Φωτεινή Δαμιανού, ο αντιδημάρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας του Δήμου Κομοτηνής, Κίμωνας Λεχούδης, και πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών.

Υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των έξι υποδράσεων υπό τον τίτλο “ΑλλάΖΩ το σχολείο μου”  που υλοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες σε διάφορες θεματικές ενότητες, όπως οι τέχνες, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η υγεία και η επιχειρηματικότητα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και με το εκπαιδευτικό δυναμικό, ασχολήθηκαν με δημιουργικές δραστηριότητες, “ακόνισαν” το μυαλό τους και εκφράστηκαν δημιουργικά. 

Κοινή διαπίστωση, Διεύθυνσης, συλλόγου διδασκόντων και μαθητών/τριών, ήταν ότι η σχολική μονάδα αποκόμισε σημαντικά οφέλη από το πρόγραμμα “ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ”, και εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

f0f03ac3 imera diachysis apotelesmaton 3 1ddaa3a3 afisa final page 0001 7fb22d44 imera diachysis apotelesmaton 2 rotated 54fe12cc imera diachysis apotelesmaton mnae 1