Άμεση συνάντηση με τον ΥπΑΑΤ ζητά ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης

Επιστολή του Αμέτ Σινάν προς τον Γιώργο Γεωργαντά.
Screenshot_1934

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, απέστειλε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Αμέτ Σινάν, εν όψει της καταβολής της κορωνοενίσχυσης στα μέλη του Συνεταιρισμού που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Αμέτ Σινάν τονίζει οτι τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών παραμένουν πολλά και διαμηνύει οτι “πρέπει επιτέλους κάποιος να ενδιαφερθεί για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας αλλά και για την αξιοπρεπή ζωή των καπνοπαραγωγών ώστε να συνεχιστεί η καπνοκαλλιέργεια στη χώρα μας”.

Γι΄αυτό και ζητά άμεση συνάντηση με τον Υπουργό.

Η επιστολή του κ. Αμέτ Σινάν:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ. Ο πρόεδρος κ. Αμέτ Σινάν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις ενέργειες που κάνατε ώστε οι καπνοπαραγωγοί μας να ενισχυθούν με το επίδομα κορωνοενίσχυσης (Covid-19) για το έτος 2020.

Τα προβλήματα όμως των καπνοπαραγωγών μας είναι πολλά και εμείς σαν Συνεταιρισμός με τα δικά μας στατιστικά στοιχεία βλέπουμε την απότομη πτώση των παραγωγών και ακολούθως της παραγωγής καπνού στον τόπο μας. Παρατηρούμε ότι πλέον πολλές οικογένειες εγκαταλείπουν την καπνοκαλλιέργεια λόγω του κόστος παραγωγής και μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για την εξασφάλιση καλύτερου εισοδήματος για πιο αξιοπρεπή ζωή. Κύριε Υπουργέ, ο τόπος μας και γενικά η Θράκη χρόνο με τον χρόνο ερημώνει και σε συνεργασία με σας θα θέλαμε να βοηθήσουμε τους καπνοπαραγωγούς μας, οι οποίοι έχουν μικρούς κλήρους. Το εισόδημα από τον καπνό παραμένει σταθερό, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, και πλέον οι καπνοπαραγωγοί δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες και για αυτόν τον λόγο εγκαταλείπουν τον τόπο τους, φυσικά και την καπνοκαλλιέργεια. Οι επιδοτήσεις του καπνού από το 2010 συγκεκριμένα έχουν κοπεί. Σήμερα ο μέσος όρος επιδότησης ανά εκμετάλλευση είναι τα 1.000 ευρώ περίπου με μέσο όρο 10 στρέμματα καπνού.

Είναι γνωστό σε όλους μας οτι το 100% της παραγωγής καπνού στη χώρα μας εξάγεται στο εξωτερικό, κυρίως σε μεγάλες καπνοβιομηχανικές εταιρίες της Αμερικής, και για αυτόν τον λόγο πρέπει επιτέλους κάποιος να ενδιαφερθεί για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας αλλά και για την αξιοπρεπή ζωή των καπνοπαραγωγών ώστε να συνεχιστεί η καπνοκαλλιέργεια στη χώρα μας. Κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε να έχουμε άμεση συνάντηση μαζί σας για να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την καπνοπαραγωγή  και ταυτόχρονα τους καπνοπαραγωγούς μας. Είμαστε στη διάθεση σας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood