Νέο ομόφωνο “όχι” στον χρυσό από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης: "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, με όλους τους πολίτες, σε ένα αρραγές μέτωπο απέναντι σε όποιον επιδιώκει με αθέμιτα μέσα να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς".
289486130_10221575083549500_1562129988432413409_n
Σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής αποφάσισε ομόφωνα να διατρανώσει την κάθετη αντίθεσή του στις «επενδυτικές» δραστηριότητες της εταιρίας «ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.» μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1.524/2020 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ακυρώνει την απορριπτική απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την υλοποίηση του έργου της εξόρυξης χρυσού με συνέπεια η αρμόδια Υπηρεσία να καλείται εκ νέου να αξιολογήσει το αίτημα για την έγκριση της ΜΠΕ της εταιρείας.
Νέο ομόφωνο "όχι" στον χρυσό από το δημοτικό συμβούλιο ΚομοτηνήςΣε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης τονίζει:
“Πρέπει να θυμίσουμε στο κεντρικό κράτος, που επιλέγει να τις αγνοεί, τις ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων Δήμων της Θράκης που τοποθετούνται ξεκάθαρα αντίθετα απέναντι στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού. Οι αρνητικές αυτές αποφάσεις έχουν μεταφέρει το ισχυρό μήνυμα των τοπικών κοινωνιών ενάντια στην εκμετάλλευση πόρων χρυσού στον τόπο μας. Οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση εξειδικευμένες επιστημονικές και τεκμηριωμένες θέσεις φορέων που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, όπως το ΤΕΕ Θράκης, που είναι τεχνικός σύμβουλος του Κράτους.
Η ανάπτυξη του τόπου μας πρέπει να γίνει με χαρακτηριστικά αειφορίας, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής είναι ομόφωνη και δυναμική και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.
Δυστυχώς η απόφαση του ΣτΕ αμφισβητεί την ικανότητά μας ως τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουμε για τον τόπο μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το επιτρέψουμε.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, με τους επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, με όλους τους πολίτες, σε ένα αρραγές μέτωπο απέναντι σε όποιον επιδιώκει με αθέμιτα μέσα να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς.
Η μη αναστρέψιμη καταστροφή του περιβάλλοντος δεν αφήνει κανένα απολύτως παράθυρο στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού στη Ροδόπη και στον Έβρο“.
Νέο ομόφωνο "όχι" στον χρυσό από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood