Τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι δήλωσης πόθεν έσχες να δηλώνουν όχι μόνο το ύψος των δανείων τους αλλά και την πορεία τους – δηλαδή τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει, με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα – καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

“Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά 1,3 εκατομμύρια ευρώ, και μαζί με τους υπουργούς του έχουν συνολικά χρέη 12,7 εκατομμυρίων, τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς εξυπηρετούνται. Ενώ το κόμμα τους χρωστά περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ, που δεν θα ξεπληρωθούν ποτέ και κάθε χρόνο αυξάνονται”, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, και καταγγέλλει: “Μια κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μια ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου:

“Η υποβολή πόθεν έσχες για ακόμη μία φορά ελέγχει μόνο το «έσχες» και όχι το «πόθεν».

Το ίδιο εξάλλου πόθεν έσχες υποτίθεται ότι υπέβαλε και ελεγχόταν κάθε χρόνο και ο Γιώργος Τράγκας και ξαφνικά τώρα όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα.

Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά 1,3 εκατομμύρια ευρώ και μαζί με τους υπουργούς του έχουν συνολικά χρέη 12,7 εκατομμυρίων τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς εξυπηρετούνται.

Ενώ το κόμμα τους χρωστά περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ που δεν θα ξεπληρωθούν ποτέ και κάθε χρόνο αυξάνονται.

Μια κυβέρνηση με τόσα χρέη, είναι μια ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους αλλά και την πορεία τους· τις ρυθμίσεις δηλαδή που έχουν γίνει, με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

Είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας. Δεν γίνεται οι πολίτες να χάνουν τον ύπνο τους ή ακόμα και το σπίτι τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ και κανείς να μη γνωρίζει πώς ρυθμίζονται τα χρέη των πολιτικών και δη αυτών που κυβερνούν”.