Συναντήσεις εργασίας Δημήτρη Χαρίτου στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών

Συναντήσεις εργασίας Δημήτρη Χαρίτου στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΧαρίτου-Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Μαρωνείας–Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο για σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο, είχε ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Αφορμή απετέλεσε η πρωτοβουλία του βουλευτή να συζητηθεί στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησή του το αίτημα του Δήμου, το Φράγμα Ιασίου να καλύψει μέρος των αναγκών ύδρευσης του Δήμου Μαρωνείας–Σαπών, ζήτημα για το οποίο ο παριστάμενος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες του φράγματος, πέραν αυτών της άρδευσης για τις οποίες κατασκευάστηκε.

Συμφωνήθηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από όλες τις πλευρές που θα συμβάλουν ώστε το Φράγμα Ιασίου μετά από πολλές καθυστερήσεις να υλοποιηθεί ως ολοκληρωμένο αρδευτικό, αλλά και ως έργο που θα καλύψει μέρος των αναγκών ύδρευσης του Δήμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που έχει κατά καιρούς αναδείξει ο βουλευτής με παρεμβάσεις του στη Βουλή, τα οποία όμως εξακολουθούν να εκκρεμούν με ευθύνη της κυβέρνησης. Πρόκειται για θέματα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών όπως η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες, η μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη τους θερινούς μήνες, η αύξηση χρηματοδότησης για την πυροπροστασία,  η αναβάθμιση δομών Πολιτικής Προστασίας, η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄, κ.ά.

Στη συζητήθηκε αναδείχθηκαν επίσης οι σοβαρές καθυστερήσεις ένταξης έργων του Δήμου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αφού από τα έργα προς ένταξη που έχει καταθέσει ο Δήμος ύψους 12 εκ. ευρώ έχει εγκριθεί μόλις ένα έργο ύδρευσης 1,2 εκ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν σημαντικά έργα που η υλοποίηση τους θα ανακούφιζε  τη ζωή των πολιτών, όπως αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης των γεωτρήσεων, αγροτική οδοποιία, κ.ά.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ουσιαστική συζήτηση, εξέφρασε την υποστήριξή του λέγοντας ότι “είμαστε στην ίδια κατεύθυνση” και ότι “χρειάζεται να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για όλα τα παραπάνω, αφού η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στην επίλυσή τους”.

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο ο βουλευτής επισκέφθηκε και τις δημοτικές υπηρεσίες όπου συνομίλησε με υπαλλήλους, που επεσήμαναν τις πολύ μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως σε διοικητικό προσωπικό, στις τεχνικές υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή με τον ενιαίο σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων Ν. Ροδόπης για το θέμα της υποστελέχωσης συνολικά των Δήμων στη Ροδόπη, θέμα για το οποίο ο βουλευτής θα αναλάβει πρωτοβουλία στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood