Το 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχε για πρώτη φορά στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν ́ ακουστεί 2022” με τίτλο “Ταξιδεύοντας”, ο οποίος συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του ΥΠΠΑΝ και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.) και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικών μονάδων της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και των υπόλοιπων σχολικών μονάδων διεθνώς.

61705109 anamnistiko 01Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται συνεχώς τα τελευταία επτά χρόνια αλλά φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 342 σχολεία όλων των βαθμίδων σε δύο διαγωνιστικές κατηγορίες: Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού.

1ea35599 vraveio rotated

Το 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχε με ολιγομελή ομάδα επτά μαθητών της Β’ Λυκείου, αποτελούμενη από τους/τις: Απαζίδη Αναστασία, Αρχοντίκη Λυδία, Βουρναζίδη Γεωργία, Γιαννακοπούλου Θεοδώρα, Δόλλιαρη Χρύσα, Κιλέτση Ιωάννη και Κουμπάκη Κωνσταντίνο· και τις εκπαιδευτικούς: Σαλικίδου Χρυσούλα, Φιλόλογο, και Μάντζαρη Δήμητρα, Οικονομολόγο.

91cc488a anamnistiko 02

Η ομάδα του σχολείου της Κομοτηνής διαγωνίστηκε στην κατηγορία του Ραδιοφωνικού Μηνύματος και κατέκτησε το 3ο βραβείο πανελλαδικά ανάμεσα σε 50 Λύκεια, ύστερα από αξιολόγηση της Κριτικής Επιτροπής, αποτελούμενης από καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, εκπαιδευτικούς και λοιπούς επαγγελματίες του χώρου.

4063d188 sygkentrotiko

Η συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ, η μοναδική από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με τίτλο «Καραντίνα Airlines», αναφερόταν στο πώς η καραντίνα έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή των μαθητών και μαθητριών, και αποτέλεσε το μέσο μεταφοράς σε ένα ταξίδι ψυχικών διακυμάνσεων μοναδικό για τον καθένα, αλλά τόσο παρόμοιο.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικό Μολύβι” στο Αιγάλεω Αττικής, και το βραβείο, εκτός από το αναμνηστικό συμμετοχής, συνοδευόταν από επαγγελματικό εξοπλισμό ηχογράφησης φωνής και μουσικής (μικρόφωνο), βραβείο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) μαζί με συγχαρητήρια επιστολή.

f6099724 teleti 01

Δείτε ολόκληρη την τελετή βράβευσης (από το 3:33:45 έως το 3:36:25, το απόσπασμα της Απονομής του Βραβείου στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής):

Η ανακοίνωση της βράβευσης του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής:

Λόγος αποδοχής από τη μαθήτρια Δώρα Γιαννακοπούλου:

Λόγος αποδοχής από τη μαθήτρια Δώρα Γιαννακοπούλου (συνέχεια) και την εκπαιδευτικό Χριστιάνα Σαλικίδου:

Λόγος αποδοχής από την κ. Δήμητρα Μάντζαρη: