Μήνυμα Ιλχάν Αχμέτ σε Ροδοπίτες και Θρακιώτες: “Ο αγώνας μου για την κοινωνική χειραφέτηση της Μειονότητας ενοχλεί και τρομάζει τα κατεστημένα της περιοχής”

"Δεν θα σωπάσω, δεν θα δειλιάσω, δεν θα υποχωρήσω. Κάθε σκέψη και δράση που ναρκοθετεί την ομαλή συμβίωση στη Θράκη, συνιστά μια επικίνδυνη εξέλιξη που έχει ως πρώτο θύμα παραδοσιακά την ίδια την Μειονότητα".
ΙΛΧΑΝ ΟΚ

Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που τον αφορούν και είδαν το φως της δημοσιότητας, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω σήμερα με τους συμπολίτες μου στη Ροδόπη και στη Θράκη για να δηλώσω ότι οι αξίες και τα ιδανικά με τα οποία πολιτεύθηκα από την αρχή της πολιτικής μου διαδρομής, παραμένουν έως και σήμερα αναλλοίωτα και αδιαπραγμάτευτα.

Ευρισκόμενος στον δημόσιο βίο ανελλιπώς από το 2004, κατόρθωνα πάντοτε να αποτελώ μία από τις πρώτες επιλογές των πολιτών της Ροδόπης, διατηρώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης μαζί τους.  

Ποτέ δεν επιχείρησα να δραπετεύσω στα δύσκολα, και αυτό θα πράξω και τώρα, έχοντας ως πάγια αρχή μου ότι ο πολιτικός λογοδοτεί στους ψηφοφόρους του και στο σύνολο των συμπολιτών του. Εκείνοι είναι που, τελικά κρίνουν, προκρίνουν, ή αποδοκιμάζουν, την πορεία και το έργο του.

Ποτέ δεν διαχώρισα τους πολίτες αυτού του τόπου σε πλειονοτικούς ή μειονοτικούς, χριστιανούς ή μουσουλμάνους, αριστερούς ή δεξιούς.

Παλεύω, ωστόσο, για τα δικαιώματα της Μειονότητάς μας, τα οποία για μένα αποτελούν αδιαπραγμάτευτο στόχο σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Δεν παύω, όμως, να αντιλαμβάνομαι τη Ροδόπη και τη Θράκη ως ένα ενιαίο σύνολο για το οποίο ένας βουλευτής χρειάζεται να αναπτύσσει πρωτοβουλίες προς όλες τις κοινωνικές, θεσμικές και παραγωγικές δυνάμεις και εκπροσωπήσεις, προκειμένου να επιτυγχάνει κάθε φορά τα μέγιστα αποτελέσματα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Οι έντονες επιθέσεις και οι απειλές που δέχομαι τον τελευταίο καιρό, αποτελούν την κορύφωση μιας αλληλουχίας γεγονότων που σοβούν τα τελευταία χρόνια σε βάρος μου. Όταν όμως απειλείται, εκφοβίζεται, ή διώκεται, για πολιτικούς λόγους, ένας βουλευτής, στο πρόσωπό του διώκεται, εκφοβίζεται και απειλείται η ίδια η Δημοκρατία. Και αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία.   

Η ανεξαρτησία που διέπει την πολιτική μου συμπεριφορά, οι επιτυχίες στο πεδίο για την κατοχύρωση της οικονομικής επιβίωσης των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων του τόπου μας, ο αγώνας μου για τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, για την κοινωνική χειραφέτηση της ίδιας της Μειονότητας, φαίνεται πως ενοχλεί και τρομάζει τα κατεστημένα της περιοχής μας.

Αντιλαμβάνομαι τη Θράκη ως νησίδα γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια ταραγμένη περίοδο που διανύουμε, και τη Μειονότητά μας ως γέφυρα ειρήνης μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Κάθε άλλη σκέψη και δράση, από όπου κι αν προέρχεται, που ναρκοθετεί την ομαλή συμβίωση στη Θράκη, συνιστά μια επικίνδυνη εξέλιξη που έχει ως πρώτο θύμα παραδοσιακά την ίδια την Μειονότητα.

Απευθύνομαι σήμερα προς όλους τους συμπολίτες μου και ζητώ τη στήριξή τους σε αυτόν τον αγώνα μου. Δεν θα σωπάσω, δεν θα δειλιάσω, δεν θα υποχωρήσω. Μέχρι να δικαιωθούν τα οράματα για μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία, στη Θράκη της Ισότητας, Ισονομίας, Ισοπολιτείας και Ευημερίας για το σύνολο, με έμφαση στους πιο αδύναμους, με πίστη στα ιδανικά της ελεύθερης έκφρασης και του πολιτικού φιλελευθερισμού. 

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που επικοινωνούν καθημερινά μαζί μου και δηλώνουν την συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό. Θέλω να είναι σίγουροι ότι αυτός ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους». 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood