Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας το εφηβικό τμήμα του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής επιστρέφει με το έργο «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Άλκοτ.

Λίγα λόγια για το έργο

Τέσσερις αδελφές, η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμυ Μαρτς, βιώνουν το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση μέσα από γεγονότα που θα καθορίσουν τις μετέπειτα ζωές τους. Καταστάσεις και πρόσωπα σφυρηλατούν τον χαρακτήρα που θα τις κάνει μικρές κυρίες. Καθεμία με το δικό της ξεχωριστό ταμπεραμέντο αλλά δεμένες μεταξύ τους και με τους ανθρώπους γύρω τους με πολύ αγάπη. Η Μεγκ, η μεγαλύτερη, σοβαρή και φιλάρεσκη, η Τζο με τον ατίθασο κι ανεξάρτητο χαρακτήρα που θέλει να γίνει συγγραφέας, η γλυκιά και ήρεμη Μπεθ με την αγάπη της για τη μουσική, και η μικρότερη Έιμυ, φιλόδοξη και απαιτητική. Γύρω τους «χορεύουν», η κυρία Μαρτς, η μητέρα τους, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ζωής τους, η ανεξίτηλη φιλία τους με τον Λόρη Λώρενς, η εκρηκτική σχέση με την θεία Μαρτς, και ο πρώτος έρωτας στο πρόσωπο του παιδαγωγού Τζον Μπρουκ.

Η Λουίζα Μέι Άλκοτ έγραψε το διήγημα “Μικρές Κυρίες” το 1868 έπειτα από παρότρυνση του εκδότη της . Η Άλκοτ το έγραψε βασιζόμενη στη ζωή της με τις τρεις αδελφές της και έτσι το διήγημα έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Η ίδια αποτυπώνεται στον χαρακτήρα της Τζο που θέλει να γίνει συγγραφέας και είναι μέσα από τα δικά της μάτια που διηγείται την ιστορία.

c86694e5 screenshot 1869Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία-Διασκευή: Άννα Μαχαιροπούλου
  • Επιμέλεια σκηνικών-Κοστουμιών: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
  • Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
  • Ήχος: Ελένη Αποστολίδου
  • Παίζουν οι μαθητές του εφηβικού τμήματος του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας, με αλφαβητική σειρά: Χριστίνα Αθανασιάδου: Κυρία Μαρτς, Σοφία Γκουσίδη: Μπέθ Μαρτς, Ναταλία Ζέκου: Μεγκ Μαρτς, Γιώργος Καζαντζής: Λόρη Λώρενς, Άγγελος Κίτσος: Κύριος Μαρτς, Ζωή Λιάπη: Σάλλυ, Μένη Σμαραγδά: Τζο Μαρτς, Δήμητρα Τοπαλίδη: Θεία Μαρτς, Τζιχάν Χασάν: Τζον Μπρούκ, Εύα Χρηστίδου: Έιμυ Μαρτς.

Οδηγίες για τους θεατές

  • Παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30) την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα.
  • Προσέλευση κοινού 20΄ πριν την ώρα έναρξης κάθε παράστασης.
  • Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη και γίνεται ύστερα από κράτηση θέσεων στο 25310-37770 εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Η είσοδος, η έξοδος και η παραμονή στο κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, συστήνεται να γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.