Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε το μειονοτικό παραϊερατείο υπό την καθοδήγηση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, Μουράτ Ομέρογλου, τα μεσάνυχτα της Κυριακής 12/6/2022. 

Συγκεκριμένα, η αποκαλούμενη “Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης/BTTADK” (sic), ανακοίνωσε οτι διέγραψε χθες το βράδυ από μέλη της, τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, και τον δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, “οι δρόμοι της BTTADK δεν διασταυρώνονται πλέον σε κανένα σημείο με τους διαγραφέντες”.

cdb17584 287559822 2044608062390030 6441836825712888512 nΗ εξέλιξη προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη μειονότητα αλλά και στις ελληνικές αρχές που βλέπουν να κλιμακώνεται η δράση του σκληροπυρηνικού προξενικού πυρήνα.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Νίκου Αρβανίτη στο komotinipress.gr:

  • “Η διπλωματική αποστολή στην Κομοτηνή με αποκλειστική ευθύνη του προξένου κ. Μουράτ Ομέρογλου έχει δημιουργήσει σχίσμα στο εσωτερικό της μειονότητας καθώς διαχωρίζει τα μέλη της σε “δικούς μας και χαφιέδες των Ελλήνων” σπέρνοντας έτσι τη διχόνοια και την αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων πολιτών, ενώ προχωράει και σε παράνομες και εκβιαστικές πράξεις προτάσσοντας τα συλλογικά όργανα της μειονότητας ως νομιμοποιητικούς μηχανισμούς”.
  • “Η πολιτική εκτέλεση του κ. Ιλχάν Αχμέτ από το συμβουλευτικό όργανο της μειονότητας στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα προς την Αθήνα αλλά και λειτουργεί και ως προειδοποίηση στους τοπικούς κομματικούς μηχανισμούς (ή κάνετε ότι σας λέμε ή εξαφανίζεστε), ενώ η καρατόμηση του Οντέρ Μουμίν (στον βαθμό που δεν είναι μπλόφα του προξένου και προϊόν μηχανορραφιών και πολιτικής συνωμοσίας), προειδοποιεί τους άλλους μειονοτικούς δημάρχους, προετοιμάζει το σκηνικό για την επόμενη φάση, και στέλνει το μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους του ότι η Άγκυρα απαιτεί πλήρη υποταγή!“.

πηγή: komotinipress.gr

επιμέλεια: inkomotini.news