Κομοτηνή: Μεγάλη, πανηγυρική, εθελοντική αιμοδοσία, με πρωταγωνιστές τους “e-Αιμοδότες”

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη κατά την οποία τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης που προσφέρει στον πάσχοντα συνάνθρωπό του χωρίς ανταμοιβή, 10 λεπτά από τον χρόνο του και 400 ml από το αίμα του - Κάλεσμα συμμετοχής στους τελειόφοιτους των Λυκείων της Κομοτηνής.
284859024_315562330766583_3694108467807336949_n

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά από τον χρόνο του και 400 ml από το αίμα του.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο, και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
• να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες,
• να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες,
• να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Κομοτηνή: Μεγάλη, πανηγυρική, εθελοντική αιμοδοσία, με πρωταγωνιστές τους "e-Αιμοδότες"

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η Ομάδα e-Αιμοδότες, σε συνεργασία με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής διοργανώνει εορταστική εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Ιουνίου 2022 και κατά τις ώρες 09:00 – 14:00 στον υπαίθριο χώρο της Τσανακλείου Σχολής.

Κομοτηνή: Μεγάλη, πανηγυρική, εθελοντική αιμοδοσία, με πρωταγωνιστές τους "e-Αιμοδότες"

Στην εκδήλωση συμπράττουν ακόμη: Δήμος Κομοτηνής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης, Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κοιν.Σ.Επ. “Κομοτηνή Εν Δράσει”, Exagono Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής, 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

“e-Αιμοδότες”

Μια ομάδα μαθητών από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, με ελάχιστα διαθέσιμα μέσα τεχνολογίας, και κυρίως εν μέσω της πανδημίας Covid-19, δημιούργησε μια εφαρμογή η οποία ανέδειξε την αξία του δημόσιου σχολείου και την ακριτική Κομοτηνή σε πανελλαδική εμβέλεια. Η αρχική ιδέα προέκυψε από την ανάγκη για άμεση ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ωστόσο πλέον χρησιμοποιείται και από Υπηρεσίες Αιμοδοσίας άλλων Νοσοκομείων της χώρας. Στην ανάγκη αυτή ανταποκρίθηκε η ομάδα των μαθητών που στην τωρινή της σύσταση αποτελείται από δύο μαθητές από την Κομοτηνή, τον Λέανδρο Κουρτίδη και τον Άγγελο-Μιχαήλ Χουβαρδά, οι οποίοι με την υποστήριξη των καθηγητών τους, Αικατερίνης Αθανασούλα-Βιολόγου, Ανδρονίκης Βερρή-εκπαιδευτικού Πληροφορικής, και Μαργαρίτη Χουρμούζη-Μαθηματικού, οραματίστηκαν, εργάστηκαν, και κατάφεραν να αναπτύξουν την εφαρμογή που ονόμασαν «e-Αιμοδότες».

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις έκτακτες ανάγκες αιμοδοσίας όπως και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις που διοργανώνουν τα νοσοκομεία διάφορων περιοχών. Αποσκοπεί επίσης στην άμεση ενημέρωση των δημοτών αλλά και στην ευαισθητοποίηση τους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, της αιμοπεταλιοαφαίρεσης και της δωρεάς μυελού των οστών.

Το “e-Αιμοδότες” χρησιμοποιείται ήδη από Υπηρεσίες Αιμοδοσίας έντεκα Γενικών  Νοσοκομείων (Κομοτηνής, Ξάνθης, Κορίνθου, Χίου, Νάουσας, Βέροιας, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κέρκυρας), από Υπηρεσίες Αιμοδοσίας δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων (Ηρακλείου, Αλεξανδρούπολης), και από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου, διευκολύνοντας τον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).

Η Ομάδα του e-Αιμοδότες είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών ως Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών με αριθμό μητρώου 16090.

Κομοτηνή: Μεγάλη, πανηγυρική, εθελοντική αιμοδοσία, με πρωταγωνιστές τους "e-Αιμοδότες"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood