Τον οικισμό του Νέου Σιδηροχωρίου επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τις ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και όχι μόνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες την περιοχή.

Ο βουλευτής συνομίλησε με κατοίκους και αγρότες που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την έλλειψη βασικών έργων υποδομής προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα που πλέον πλήττουν με μεγαλύτερη συχνότητα και την περιοχή μας και προκαλούν καταστροφές, ιδιαίτερα στις καλλιέργειες. 

8554553a voyleytis rodopis syriza ps dimitris charitoy neo sidirochori 2Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτου, “αρκεί μόνο λίγη ώρα έντονης βροχόπτωσης για να μας υπενθυμίσει ότι η κλιματική κρίση είναι παρούσα, αλλά κυρίως για να αναδείξει τις μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου και ευρύτερα στη Ροδόπη.

281a0a4a voyleytis rodopis syriza ps dimitris charitoy neo sidirochori 1Όπως μας περιέγραψαν και οι κάτοικοι, χθες χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά έντονης βροχής για να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, κυρίως βαμβάκι και σιτηρά, με τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην παραγωγή και στο εισόδημά τους.

9c87f4fc 285713402 10223658003013002 2533317207186984522 nΕίναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης να υπάρξει σχεδιασμός και υλοποίηση στην περιοχή αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων διαχείρισης ποταμών και ρεμάτων, γιατί οι υπάρχουσες υποδομές είναι ξεπερασμένες και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα της κλιματικής απειλής. Οφείλει και η Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα έργων“.