Εν όψει των απειλών κατά της ζωής του και του κύματος συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε πριν από λίγο:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώην Πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο υπηρέτησα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για τη δήλωση στήριξης προς το πρόσωπό μου. Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λοβέρδο που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μου. Ευχαριστώ ακόμη τον Μιχάλη Κατρίνη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Θανάση Γκλαβίνα, που στέκονται στο πλευρό μου, που επικοινώνησαν μαζί μου και με δημόσιες παρεμβάσεις τους έδωσαν τον τόνο στα όσα καινοφανή για τα πολιτικά μας ήθη λαμβάνουν χώρα στη Θράκη αυτές τις μέρες. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Ανδρέα Τσούνη, σύζυγο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, για την υποστήριξή του.
Διανύουμε μια εποχή όπου κάποιοι ενοχλούνται από τον αγώνα μου που πηγάζει από τη δημοκρατική εκλογή μου από τον λαό, με στοχοποιούν, και είμαστε μάρτυρες μαύρης προπαγάνδας.
Αυτές τις απαιτητικές μέρες, η ισχυρή υποστήριξη που λαμβάνω από τους συμπολίτες μου και κάθε τμήμα της κοινωνίας, είναι εξαιρετικά σημαντική ενάντια σε αυτές τις απειλές και τις δυσφημιστικές ενέργειες συγκεκριμένων κύκλων που αντιμετωπίζονται επίσης με ανησυχία και αντίδραση ακόμη και από την ίδια τη Μειονότητα.
Για το μέλλον της Θράκης θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο της δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου, του διαλόγου, της πνευματικής διπλωματίας και της καλής θέλησης για να δίνουμε λύσεις στις ανάγκες των συμπολιτών μας.
Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε τον ενοποιητικό μας ρόλο ενάντια στις ρεβανσιστικές συμπεριφορές, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σύμφωνα με την αρχή μας να βάζουμε πρώτα το όφελος του λαού“.