Όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Κομοτηνής, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α. 12/2022, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία «GENESIS» η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου έως και το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουνίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

f60a3d8b thyellodeis anemoi 4Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου, από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.

2. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου:

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά και η Βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

3. Το Σάββατο 11 Ιουνίου:

α. Η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η Ανατολική Πελοπόννησος.

d50c54d4 kataigidesΠερισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων στους.

Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.