Συνάντηση με τον Πρόεδρο Γ. Χατζηνικολάου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χ. Μεγάλου, της Τράπεζας Πειραιώς, είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον υπεύθυνο Χρηματοπιστωτικού Τομέα Αλέκο Φλαμπουράρη και τις τομεάρχες Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Έφη Αχτσιόγλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αντιστοίχως.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με τον τραπεζικό τομέα.

Οι βουλευτές έθεσαν σειρά ζητημάτων σχετικά με:

  • Την περιορισμένη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικής μεγαλύτερης υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Την ανάγκη να διακοπεί η περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στην περιφέρεια της χώρας.
  • Τη ραγδαία μείωση του αριθμού εργαζομένων, την προστασία των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. επεσήμαναν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την επισταμένη παρακολούθηση των εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα, τόσο στο ζήτημα του αναπτυξιακού ρόλου των τραπεζών, όσο και στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων.