Απόστολος Τομζάς: Επιτακτική η ανάγκη για μαζικές προλήψεις στην Π.Ε. Ροδόπης

Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες λειτουργούν με το...μισό προσωπικό από όσο προβλέπει ο Οργανισμός Λειτουργίας.
03d9c657-screenshot-980-840x465

Το χρονίζον και φλέγον ζήτημα της επιδεινούμενης υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, θίγει για πολλοστή φορά ο πρόεδρος των εργαζομένων, Απόστολος Τομζάς.

Υπογραμμίζοντας οτι αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες λειτουργούν με το…μισό προσωπικό από όσο προβλέπει ο Οργανισμός Λειτουργίας, κατανοεί τη δυσφορία των πολιτών για την αναπόφευκτη σε πολλές περιπτώσεις μη έγκαιρη εξυπηρέτησή τους, και χαρακτηρίζει “αστείο” το γεγονός των προσλήψεων 5-10 ατόμων κάθε…δέκα χρόνια. Τούτων δοθέντων, αναδεικνύει την επιτακτικότητα της ανάγκης για μαζικές προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τομζάς, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 50% κάτω από το προβλεπόμενο από τον Οργανισμό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όριά τους. Οι κενές θέσεις δεν καλύπτονται, και όταν έρχονται άτομα από προγράμματα διάρκειας οκτώ ή πέντε μηνών ή με πρόγραμμα λόγω Covid, δεν μπορούν να έχουν δικαίωμα υπογραφής για τα υπηρεσιακά έγγραφα. Είμαστε 150 άτομα πλέον, και δεν μπορούμε… Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουμε τις εργασίες μας. Παράδειγμα, με ένα άτομο που είναι σε κάθε γραφείο, όταν πάρει άδεια δεν μπορούν να γίνουν εργασίες, οι εργασίες δεν είναι μόνο τα χαρτιά που λέμε μεταξύ μας, της υπηρεσίας, είναι και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Π.χ. στο Μεταφορών που εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες τον χρόνο και κάποιες φορές βλέπουμε ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται διότι καθυστερούνε να πάρουνε το δίπλωμά τους ή τις άδειες για τα φορτηγά τους ή για τα αυτοκίνητα ή για τα μηχανάκια τους, όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται με ένα και δύο άτομα. Επίσης στο Οικονομικό που κάνει τις πληρωμές για τις δαπάνες σε επαγγελματίες που έχουν συμβάσεις με το δημόσιο, στη Δημόσια Υγεία, στο Ανάπτυξης, που βγαίνουν έξω για ελέγχους στα μαγαζιά, στα παζάρια, στα πρατήρια… Ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλές φορές και ποιες αρμοδιότητες έχει η Περιφέρεια… Π.χ. μέχρι και για τον καθαρισμό των εθνικών οδών και των επαρχιακών οδών, το δίκτυο είναι τεράστιο και το προσωπικό είναι πολύ περιορισμένο. Εμείς τα έχουμε αναφέρει όλα αυτά σαν σύλλογος και στον περιφερειάρχη, έχουμε μιλήσει μαζί του ώστε να έχουμε μία δέσμευση από τον υπουργό ώστε αυτά τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν. Με 5-10 άτομα να προσλαμβάνονται κάθε δέκα χρόνια, αυτά είναι αστεία πράγματα, τόσα άτομα φεύγουνε σε δύο μήνες με συντάξεις, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε, πρέπει να γίνουνε μαζικές προσλήψεις, αυτό διεκδικούμε και σαν σύλλογος, που είναι και προς όφελος των πολιτών της Ροδόπης για να έχουνε και την απαραίτητη εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας“.

Απόστολος Τομζάς: Επιτακτική η ανάγκη για μαζικές προλήψεις στην Π.Ε. Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood