Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αριστέας Γ. Σερεμέτη, «Εννέα και Εικοσιοκτώ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Δημήτρης Γκαρτσώνης, Ιστορικός
  • Φεϊμέ Ραΐφ, Νηπιαγωγός

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Άννα Μαχαιροπούλου, ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 στις 19:00, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: 25310-22589, vivkomot@otenet.gr

Τρεις έφηβες, άρρηκτα συνδεδεμένες με τα αόρατα νήματα του οικογενειακού τους παρελθόντος, αλλά και με τον ισχυρό δεσμό της φιλίας τους, βιώνουν τη σκληρή, βουλγαρική κατοχή, στην πόλη της Κομοτηνής.

Από τον αφανισμό της εβραϊκής κοινότητας, μοναδική επιζώσα είναι η κόρη του φαρμακοποιού, Ζιμπούλ Καράσσο.

Η Μαριορίνη Ταπεινού, κόρη προσφυγοπούλας από την Προύσα, ζει με τον πλέον φρικτό τρόπο τη διπλή και ταυτόχρονη γονεϊκή απώλεια.

Και η μουσουλμάνα Σερέν Κάρμαν, πνεύμα ανυπότακτο και μαχητικό, οργανώνεται σε ομάδα αντίστασης στην πολύπαθη οροσειρά της Ροδόπης.

Μετά τον πόλεμο η καθεμιά τους θα προσπαθήσει να ξεκινήσει μια νέα ζωή, σε μια νέα πόλη, μακριά από τις νωπές και επώδυνες μνήμες.

Όμως, η κοινή εξορία τους στο ξερονήσι θα τις επανασυνδέσει στενά με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο.

Τόσο μεταξύ τους, όσο και με έναν ιδιαίτερο άντρα· ο οποίος θα κατορθώσει με παράδοξο και αλλόκοτο τρόπο να γίνει ο συνδετικός κρίκος τους, το κοινό σημείο αναφοράς τους, κι εν τέλει, ο πυρήνας όλης της ζωής τους…

42b2e857 screenshot 1832