Την άμεση λήψη μέτρων πυρασφάλειας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Ο κ. Χαρίτου κατέθεσε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά την επιστολή του Συλλόγου του Οικισμού Κρυονερίου Ροδόπης, στην οποία μεταξύ άλλων θεμάτων τοπικής διάστασης, τίθεται και το σοβαρό πρόβλημα της πυρασφάλειας.

Ο Βουλευτής Ροδόπης ζητά από τον Υπουργό να γνωστοποιήσει στους ενδιαφερομένους ποια είναι τα  μέτρα που έχουν ληφθεί  για την πυρασφάλεια  της περιοχής του Κρυονερίου και την αντιπυρική προστασία ευρύτερα της παραλιακής ζώνης Ιμέρου–Προσκυνητών της Π.Ε. Ροδόπης, όπως επίσης και αν θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση της μελέτης αντιπυρικής προστασίας που υπάρχει για την περιοχή, αφού πλέον η αρμοδιότητα έχει περιέλθει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, όπως αναφέρεται και σε σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Το κείμενο της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς:

“Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θέμα: Λήψη μέτρων πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου – Προσκυνητών Π.Ε. Ροδόπης.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιστολή του Συλλόγου Οικισμού Κρυονερίου Ροδόπης με την οποία, ανάμεσα σε άλλα τοπικής διάστασης θέματα, θέτει και το σοβαρό πρόβλημα της πυρασφάλειας της περιοχής, κάνοντας αναφορά στην αναγκαιότητα καθαρισμού των παρακείμενων αλσυλλίων, λόγω του κινδύνου που συνεπάγεται για τον οικισμό σε ένα ενδεχόμενο  πυρκαγιάς.

Στην ίδια επιστολή επισυνάπτεται  έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, που απαντώντας στους ενδιαφερόμενους σημειώνει ότι για την υλοποίηση των αντιπυρικών δράσεων στην περιοχή η αρμοδιότητα έχει μεταβιβασθεί στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως και η χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης «αντιπυρικής προστασίας» που υπάρχει για την περιοχή.

Κατόπιν τούτων σας ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε ποια μέτρα έχουν ληφθεί  για την  αντιπυρική προστασία της περιοχής του Κρυονερίου και ευρύτερα της παραλιακής ζώνης Ιμέρου – Προσκυνητών της Π.Ε  Ροδόπης και  εάν θα χρηματοδοτήσετε σχετική μελέτη όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παρακαλούμε για την απάντησή σας.

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης”.

6aabeff9 anafora voyleyti rodopis syriza ps dimitri charitoy gia kryoneri page 0001 07423ac2 kryoneri ypomnima syllogoy page 0001 79509571 kryoneri ypomnima syllogoy page 0002 3fc33bce kryoneri apokentromeni dioikisi page 0001 41ed357a kryoneri apokentromeni dioikisi page 0002