Ο Δ. Χαρίτου ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέτρα πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών

Την άμεση λήψη μέτρων πυρασφάλειας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου (19)

Την άμεση λήψη μέτρων πυρασφάλειας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Ο κ. Χαρίτου κατέθεσε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά την επιστολή του Συλλόγου του Οικισμού Κρυονερίου Ροδόπης, στην οποία μεταξύ άλλων θεμάτων τοπικής διάστασης, τίθεται και το σοβαρό πρόβλημα της πυρασφάλειας.

Ο Βουλευτής Ροδόπης ζητά από τον Υπουργό να γνωστοποιήσει στους ενδιαφερομένους ποια είναι τα  μέτρα που έχουν ληφθεί  για την πυρασφάλεια  της περιοχής του Κρυονερίου και την αντιπυρική προστασία ευρύτερα της παραλιακής ζώνης Ιμέρου–Προσκυνητών της Π.Ε. Ροδόπης, όπως επίσης και αν θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση της μελέτης αντιπυρικής προστασίας που υπάρχει για την περιοχή, αφού πλέον η αρμοδιότητα έχει περιέλθει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, όπως αναφέρεται και σε σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Το κείμενο της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς:

“Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θέμα: Λήψη μέτρων πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου – Προσκυνητών Π.Ε. Ροδόπης.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιστολή του Συλλόγου Οικισμού Κρυονερίου Ροδόπης με την οποία, ανάμεσα σε άλλα τοπικής διάστασης θέματα, θέτει και το σοβαρό πρόβλημα της πυρασφάλειας της περιοχής, κάνοντας αναφορά στην αναγκαιότητα καθαρισμού των παρακείμενων αλσυλλίων, λόγω του κινδύνου που συνεπάγεται για τον οικισμό σε ένα ενδεχόμενο  πυρκαγιάς.

Στην ίδια επιστολή επισυνάπτεται  έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, που απαντώντας στους ενδιαφερόμενους σημειώνει ότι για την υλοποίηση των αντιπυρικών δράσεων στην περιοχή η αρμοδιότητα έχει μεταβιβασθεί στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως και η χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης «αντιπυρικής προστασίας» που υπάρχει για την περιοχή.

Κατόπιν τούτων σας ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε ποια μέτρα έχουν ληφθεί  για την  αντιπυρική προστασία της περιοχής του Κρυονερίου και ευρύτερα της παραλιακής ζώνης Ιμέρου – Προσκυνητών της Π.Ε  Ροδόπης και  εάν θα χρηματοδοτήσετε σχετική μελέτη όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Παρακαλούμε για την απάντησή σας.

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης”.

Ο Δ. Χαρίτου ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέτρα πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών Ο Δ. Χαρίτου ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέτρα πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών Ο Δ. Χαρίτου ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέτρα πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών Ο Δ. Χαρίτου ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέτρα πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών Ο Δ. Χαρίτου ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέτρα πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της περιοχής Ιμέρου-Προσκυνητών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood