Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο START WITH YOURSELF.
IMG_20220520_110246

Το ΓΕΛ Ιάσμου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο START WITH YOURSELF στο οποίο συμμετέχει με υπεύθυνη τη Διευθύντρια του σχολείου Βάγια Σερέτη, φιλοξένησε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Η εν λόγω κινητικότητα, στην οποία έλαβαν μέρος συνολικά 34 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί, είχε τίτλο “From bullying to social empathy/Από το μπούλινγκ στην κοινωνική ενσυναίσθηση”.

Οι αντιπροσωπείες των σχολείων-εταίρων, με στόχο την προώθηση της ανεκτικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, επισκέφθηκαν μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος όπως το Ιερό Βαπτιστήριο της Λυδίας, μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, και παρακολούθησαν ταινία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Δράμας. Επίσης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, και παίζοντας το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού γνώρισαν αξιοθέατα της περιοχής όπως το Φρούριο και το Βυζαντινό τείχος Κομοτηνής, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και το Ιμαρέτ/Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος και σε δραστηριότητες με θέμα την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, τον ψηφιακό γραμματισμό, τους κινδύνους του διαδικτύου, τον σχολικό εκφοβισμό, τη φιλία, την προσφορά στον συνάνθρωπο και τον εθελοντισμό, την αποδοχή στη διαφορετικότητα.

“Για άλλη μια φορά μαθητές και εκπαιδευτικοί γίναμε κοινωνοί της εμπειρίας Erasmus+ με ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, με σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα σχολεία, ανάπτυξη της επικοινωνίας, της συνεργασίας και το κυριότερο, με τη δημιουργία δεσμών φιλίας”, αναφέρει η κ. Σερέτη, συμπληρώνοντας πως “σε όλη αυτή την προσπάθεια είχαμε στήριξη από τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Ιάσμου”, και ευχαριστώντας “όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή αυτής της κινητικότητας στην Ελλάδα”.

Επόμενος “σταθμός” του προγράμματος, είναι η Πορτογαλία, το φθινόπωρο του 2022.

Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξένησε σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood