Ένα ακόμη πιστοποιημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών–Βασικής Υποστήριξης Ζωής οργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης–European Resuscitation Council (ERC).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, διάρκειας 5 ωρών, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν διεθνώς αναγνωρισμένη Πιστοποίηση Παροχέα Πρώτων Βοηθειών–Βασικής Υποστήριξης Ζωής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, δηλαδή τις ενέργειες που πρέπει να εφαρμόσουμε όταν βρεθούμε μπροστά σε ένα άτομο το οποίο έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι πιστοποιούνται στις παρακάτω εξής ενότητες:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).
  • Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).
  • Αντιμετώπιση πνιγμονής.
  • Πλάγια θέση ασφαλείας ή θέση ανάνηψης.

Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Επειδή οι θέσεις θα είναι πολύ περιορισμένες λόγω της εναρμόνισης με τους κανόνες ασφαλείας του ΕΟΔΥ, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/88vJyZqUQw29VeLg7

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2531.131.112 (Γραμματεία), 6945644586 (Τσολάκης Λευτέρης).

Η κράτηση θέσης εξασφαλίζεται με την πληρωμή του κόστους του σεμιναρίου η οποία θα πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΟΔ Κομοτηνής, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής (Γρ. Μαρασλή 1, 3ος όροφος) από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις απογευματινές ώρες 18:00–20:00.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρες 16:00 – 21:00.

ccb80c0b bls 8 6 2022