Δημοτική αρχή προς “Σύμπραξη Προοπτικής”: “Τα «διαφυγόντα έσοδα» είναι ουσιαστικά οφέλη για τον Δήμο”

"Η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής είχε και έχει την πρόθεση να δημοπρατήσει τις κατασκηνώσεις Πανδρόσου με ένα αντίτιμο που θα είναι επωφελές για τον ίδιο τον Δήμο, αλλά και για όποιον αναλάβει τη λειτουργία τους".
κατασκηνώσεις

“Τα «διαφυγόντα έσοδα» είναι ουσιαστικά οφέλη για τον Δήμο”, απαντά η δημοτική αρχή Κομοτηνής στη μείζονα αντιπολίτευση η οποία απηύθυνε δημόσια ερωτήματα όσον αφορά τη μη λειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων Πανδρόσου.

Συγκεκριμένα στην απάντησή της η διοίκηση του Δήμου αναφέρει:

“Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής» αναφορικά με «τις εγκαταλελειμμένες κατασκηνώσεις της Πανδρόσου», τίθενται προς τη Δημοτική Αρχή τα εξής ερωτήματα: «Ποιος ευθύνεται για τα χαμένα έσοδα και τη φθορά στην περιουσία των δημοτών;», και «Ποιος είναι ο λόγος που δεν επαναλειτουργεί η Δημοτική Κατασκήνωση της Πανδρόσου και δεν δημοπρατείται;».

Ως προς το πρώτο, αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν παρατίθεται κανένα απολύτως οικονομικό στοιχείο κατά την περίοδο της λειτουργίας των κατασκηνώσεων, η οποία διεκόπη το 2010. Ας τα παραθέσουμε, επομένως, εμείς: Το 2009 τα έσοδα από τη λειτουργία του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πανδρόσου ανήλθαν σε 14.816,14 ευρώ, έναντι κόστους 105.789,90 ευρώ. Το 2010 τα έσοδα από τη λειτουργία του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πανδρόσου ανήλθαν σε 10.781,07 ευρώ, έναντι κόστους 127.549,89 ευρώ. Άρα, οι ζημιές το 2009 ήταν 90.973,76 ευρώ και το 2010 ήταν 116.768,82 ευρώ, συνολικά 207.742,58 ευρώ. Επομένως, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που παρατίθενται, ο Δήμος Κομοτηνής με την παύση λειτουργίας των κατασκηνώσεων Πανδρόσου, όχι μόνο δεν είχε απώλεια εσόδων, αντίθετα διατήρησε τα ποσά που αφορούσαν τα λειτουργικά έξοδα αυτών στα ταμεία του Δήμου, και μάλιστα σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία, για όλη τη χώρα.

Στην παρούσα χρονική περίοδο που επιλέγει να θέσει τα ερωτήματά της η παράταξη του κ. Γραβάνη, να υπενθυμίσουμε, ότι εκτός από τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία της χώρας και τη μεγάλη υγειονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση που απειλεί τα νοικοκυριά αλλά και την αυτοδιοίκηση. Στη δεύτερη ερώτηση, επομένως, η απάντηση είναι αυτονόητη και ο κ. Γραβάνης γνωρίζει πως για δύο τουλάχιστον χρόνια ήταν αδύνατος ο όποιος προγραμματισμός.

Η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής είχε και έχει την πρόθεση να δημοπρατήσει τις κατασκηνώσεις Πανδρόσου με ένα αντίτιμο που θα είναι επωφελές για τον ίδιο τον Δήμο, αλλά και για όποιον αναλάβει τη λειτουργία τους.

Η Δημοτική Αρχή προχωράει με σύνεση στις επιλογές της, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα της κρίσης στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, σεβόμενη τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τέλος, στο ερώτημα του κ. Γραβάνη «ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;», είναι σαφές ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι δημότες πληρώνουν τον λογαριασμό της θεσμικής ανικανότητας του κ. Γραβάνη που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής «φροντίζοντας» να κληρονομήσει χρέη στον Δήμο και στους επαγγελματίες του τόπου μας ύψους κάποιων εκατομμυρίων ευρώ!

Τα «διαφυγόντα έσοδα» τελικά κ. Γραβάνη, είναι οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες μας“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood