[VID] ΕΟΠΥΥ: Απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας 770.000 μασκών έναντι 1,5 εκ. € ΜΙΑ μέρα πριν την άρση της υποχρεωτικότητας!

Σειρά οικονομικών ζητημάτων που όζουν, ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.
maskes-2-768x512
Σειρά οικονομικών ζητημάτων που όζουν, ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, με παρέμβασή του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σχετικά με τον απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2021 και τον προγραμματισμό για το 2022.
  • “Προφυλάσσετε τους πολύ πλούσιους και κυνηγάτε τους χαμηλούς και μικρομεσαίους”

Κατ’ αρχήν, κατηγόρησε τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ότι “προφυλάσσετε τους πολύ πλούσιους και κυνηγάτε τους χαμηλούς και μικρομεσαίους”. Και εξήγησε:
“Από τους δικούς σας πίνακες φαίνεται ότι όσον αφορά στα ληξιπρόθεσμα:
  • 3,5 εκατομμύρια ΑΦΜ χρωστάνε 2,4 δισ. €.
  • 450.000 ΑΦΜ χρωστάνε 6,5 δισ. €.
  • 86.000 ΑΦΜ χρωστάνε 104 δισ. €.
  • Πόσες…χιλιάδες χρόνια θέλετε κ. Πιτσιλή για να ελέγξετε 1.302 φορολογούμενους που χρωστάνε 66 δισ. € και 5.928 φορολογούμενους που χρωστάνε 19,5 δισ. €;
Αν είχατε εισπράξει το 20% αυτών των εσόδων, θα μπορούσατε να διαγράψετε τα χρέη εκατομμυρίων πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν”.
  • “Φαγοπότι και γλεντοκόπι μέσω “Συνεργασίας” και Επιστρεπτέων Προκαταβολών”

Ακόμη, ο κ. Πολάκης, επέμεινε, απευθυνόμενος και στον υπουργό οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, να ζητά απαντήσεις για το “φαγοπότι” μέσω του προγράμματος “Συνεργασία” και το “γλεντοκόπι” μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών. Χαρακτηριστικά σημείωσε: “Από τις 05/04/2021 σας έχω απευθύνει ερώτηση στη Βουλή, όπως και στον κ. Πιτσιλή, σας έχω στείλει μηνύματα αλλά και το έχω προβάλλει δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα και έναν χρόνο μετά απάντηση δεν έχω πάρει. Ποιοι είναι οι 160 που έπαιρναν μισθό πάνω από 6.500 € και χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Συνεργασία; Δεύτερον, από αυτούς που πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή, πόσοι την πήραν κάνοντας συμπληρωματική φορολογική δήλωση για έσοδα του 2019 που δεν τα είχαν δηλώσει; Μόνο έτσι θα δούμε το γλεντοκόπι που έκαναν διάφοροι «φίλοι» της κυβέρνησης”.
  • “Κάντε διαγωνισμούς και όχι απ’ ευθείας αναθέσεις, για να εξοικονομήσετε πόρους ώστε να μειώσετε τον ΕΦΚ στα καύσιμα”

Τέλος, ο Π. Πολάκης υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τονίζοντας ότι είναι απολύτως εφικτή αν η κυβέρνηση αντί για απ’ ευθείας αναθέσεις 8,2 εκατομμυρίων που έχει πραγματοποιήσει, διενεργούσε διαγωνισμούς κα εξοικονομούσε κονδύλια.

Ακόμα και προχθές, όπως τόνισε ο κ. Πολάκης, ΜΙΑ μόλις μέρα πριν την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπερτιμολογημένα 1,5 εκ. € μάσκες με απ’ ευθείας ανάθεση από τον γνωστό κ. Νταβέλη”! 

  • Περί λιστών Λαγκάρντ και Μπόριανς

Κατά την τοποθέτησή του ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση που είχε επιδείξει η ΑΑΔΕ σε μια σειρά περιπτώσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ και της λίστας Μπόριανς, μέχρι που εκδόθηκε η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία μετά την πενταετία παραγράφονται οι φορολογικές παραβάσεις, και, των παραπάνω δοθέντων, παραδέχτηκε το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθέτησε επικεφαλής της ΑΑΔΕ τον κ. Πιτσιλή. Επανέλαβε δε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι “θα πρέπει να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα πολλών λειτουργιών της ΑΑΔΕ, ακόμα και το αν θα πρέπει να ανήκει σε αυτό το «νεφέλωμα» των Ανεξάρτητων Αρχών ή θα πρέπει κάποιες υπηρεσίες της να επανέλθουν στο Υπουργείο Οικονομικών για τον δημοκρατικότερο έλεγχο των εσόδων του κράτους”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood