Δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εγκαινιάζει η ακτομηχανική μελέτη για τον παραλιακό οικισμό του Πλατανίτη Μαρώνειας που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης διαβούλευσης με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ροδόπης και κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.

26e52e2b paroysiasi meletis iΚατά την παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτικό Μηχανικό-Λιμενολόγο, Αλέξανδρο Τσιάρα, αναδείχθηκαν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από την εφαρμογή των μαθηματικών ομοιωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την προσομοίωση τόσο της υφιστάμενης κατάστασης όσο και της εξέλιξης της ακτογραμμής μετά την κατασκευή των προτεινόμενων έργων.

b1b4d998 paroysiasi meletisΗ ακτομηχανική μελέτη, η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο εκπόνησης, αποτυπώνει τις διαστάσεις και την έκταση της έντονης παράκτιας διάβρωσης στον οικισμό του Πλατανίτη, καθώς και αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή της.

e566d6dd chorothetisi ergonΣτόχος της είναι η προστασία των φυσικών πρανών που υπόκεινται στις δυνάμεις της διάβρωσης και των απολήξεων των αγροτικών δρόμων στην ακτή, και η δημιουργία δύο μικρών παραλιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

 

46b722c9 diavrosi plataniti