Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει για success story και η κοινωνία ασφυκτιά”

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προστατεύει τα καρτέλ εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών - Στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη".
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ 3

«Η κυβέρνηση καλλιεργεί μία εικόνα success story για την οικονομία, την ώρα που οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε επίπεδα μη αντιμετωπίσιμα, πάνω από το 10% και πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν είναι όμως μόνο οι δείκτες που βρίσκονται στο “κόκκινο”. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνονται στοιχειώδη μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την κοινωνική πλειοψηφία», πρόσθεσε.

«Με αυτό το κόστος διαβίωσης, στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, άρα η πραγματική εισοδηματική κατάσταση των πολιτών είναι δραματική», συμπλήρωσε, και επεσήμανε: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού – που πήρε χρόνια στον κ. Μητσοτάκη να την κάνει και δεν ήταν διπλάσια της ανάπτυξης όπως προεκλογικά έλεγε – έχει ήδη τρωθεί και είναι σαν να μην έγινε, με την έννοια της ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης».

«Έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί μέτρα στη ρίζα του προβλήματος, με πλαφόν στη χονδρική και στη λιανική τιμή στην ενέργεια, με πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών και σοβαρή φορολόγηση των υπερκερδών – που δεν έπρεπε καν να έχουν υπάρξει – με μείωση του ΕΦΚ καυσίμων και του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Η κυβέρνηση με όλους τους πιθανούς τρόπους, στα όρια του “μαγειρέματος”, προσπαθεί να εμφανίσει λιγότερα τα υπερκέρδη που έχουν σωρεύσει οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας, μην τυχόν και φορολογηθούν. Πρόκειται για σκάνδαλο», συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου, και καταλήγοντας σημείωσε:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προστατεύει τα καρτέλ εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και της οικονομικής προοπτικής της χώρας».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood