Το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, προκειμένου να συγχαρεί τα παιδιά, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, και τους εκπαιδευτικούς, για την “εξαίρετη προσπάθειά τους στον τομέα της ανακύκλωσης που τους οδήγησε σε πρωτιά στην συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών τόσο στον Δήμο Κομοτηνής όσο και πανελλαδικά”.

56ef0e36 screenshot 1798
Οι μαθητές προσέφεραν στον βουλευτή δώρα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Βουλευτής εξήρε και τη συμμετοχή και βράβευσή τους στον τομέα της ρομποτικής καινοτομίας, καθώς οι μαθητές και μαθήτριες του συγκεκριμένου σχολείου διακρίθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τις κατασκευές τους για τη συλλογή των κερασιών, του καπνού και την εκτροφή των βοοειδών. Μάλιστα, μια ομάδα μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους, αναχωρούν για την Αθήνα με προορισμό να συμμετάσχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής.

Ο Ιλχάν Αχμέτ τόνισε: “Το μειονοτικό σχολείο είναι ένα καλό σχολείο, που όταν οι δάσκαλοι, οι γονείς και οι μαθητές, αγωνίζονται και συντονίζονται, μπορεί να δημιουργούνται θαύματα. Συγχαίρουμε αυτά τα παιδιά, τους ευχόμαστε να φέρουν ακόμα ένα βραβείο από την Αθήνα, και σε ό,τι αφορά την Πολιτεία, την καλούμε να στηρίξει ακόμα περισσότερο το Μειονοτικό Σχολείο. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα δικαίωμα επιλογής και υπάρχει η υποχρέωση σε όσα παιδιά επιλέγουν το δίγλωσσο περιβάλλον του Μειονοτικού σχολείου να στηρίζονται, και εκπαιδευτικά, και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής, και να ενθαρρύνονται στην προσπάθειά τους για να κατακτήσουν την ισότητα στη γνώση, και για τις προοπτικές τους για το μέλλον στην κοινωνία μας”.