“Εάλω η Πόλις”: Η Μητρόπολη Κομοτηνής δεν ξέχασε και φέτος την αποφράδα μέρα της 29ης Μαΐου του 1453

Μητροπολίτης Παντελεήμων: "Η οφειλόμενη τιμή στον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο, και στους συν αυτώ αναιρεθέντες πατέρες και αδελφούς μας, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια του Γένους μας, αποτελεί ιερό καθήκον όλων μας",
52108558490_3b0c7ac59f_o

Εκδήλωση μνήμης για τα 569 χρόνια από την αποφράδα για τον Ελληνισμό ημέρα της 29ης Μαΐου του 1453, κατά την οποία οι οθωμανοί άλωσαν τη Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, διοργάνωσε και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Στον αύλειο χώρο της Τσανακλείου Σχολής, χθες (29/5/2022) το βράδυ, η χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητρόπολης, με χοράρχη τον Γεώργιο Πενέτη και συνοδεία πιάνου από τη Μεταξία Πατρωνίδου, απέδωσε ύμνους και τραγούδια, και απήγγειλε αναγνώσματα.

“Η οφειλόμενη τιμή στον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο, και στους συν αυτώ αναιρεθέντες πατέρες και αδελφούς μας, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια του Γένους μας, αποτελεί ιερό καθήκον όλων μας”, τόνισε ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

Εξάλλου, χθες το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κομοτηνής, ο μητροπολίτης προέστη επιμνημόσυνης δέησης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γρηγόριος Παπαγιάννης (διαβάστε εδώ το κείμενο).

"Εάλω η Πόλις": Η Μητρόπολη Κομοτηνής δεν ξέχασε και φέτος την αποφράδα μέρα της 29ης Μαΐου του 1453 "Εάλω η Πόλις": Η Μητρόπολη Κομοτηνής δεν ξέχασε και φέτος την αποφράδα μέρα της 29ης Μαΐου του 1453 "Εάλω η Πόλις": Η Μητρόπολη Κομοτηνής δεν ξέχασε και φέτος την αποφράδα μέρα της 29ης Μαΐου του 1453 "Εάλω η Πόλις": Η Μητρόπολη Κομοτηνής δεν ξέχασε και φέτος την αποφράδα μέρα της 29ης Μαΐου του 1453 "Εάλω η Πόλις": Η Μητρόπολη Κομοτηνής δεν ξέχασε και φέτος την αποφράδα μέρα της 29ης Μαΐου του 1453 "Εάλω η Πόλις": Η Μητρόπολη Κομοτηνής δεν ξέχασε και φέτος την αποφράδα μέρα της 29ης Μαΐου του 1453

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood