Μιλώντας στα “Παραπολιτικά fm”, o Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε χαρακτηριστικά πως “η βία στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σαν την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ”. Η δήλωση αυτή έγινε την ημέρα που φοιτητής τραυματίστηκε από επίθεση των ΜΑΤ που έριξαν με ευθεία βολή κρότου λάμψης.

Ισχυρίστηκε, άλλωστε, πως «η κυβέρνηση για την αποφυγή των περιστατικών βίας πρόκειται να διαβουλεύσει το ζήτημα της κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων στις εκλογές. Οι σκηνές βίας μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων έγιναν διότι οι πρώτοι θέλουν να διακόψουν την δημιουργία βιβλιοθήκης στο Βιολογικό τμήμα του ΑΠΘ».

Κατά την προσφιλή τακτική των γαλάζιων στελεχών, ο Άγγελος Συρίγος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ οτι “στηρίζει τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και μας προτείνει να μην ενοχλούμε τους καταληψίες για να μην υπάρχουν προβλήματα”. 

Ωστόσο, το βίντεο ντοκουμέντο από το ΑΠΘ , αυτό που επιβεβαιώνει, είναι ότι βία στα πανεπιστήμια ασκείται από την αστυνομία που με ευθεία βολή στο ένα μέτρο επιτέθηκε σε διαμαρτυρόμενους φοιτητές. 

πηγή: avgi.gr