Αποζημιώνονται οι κερασοπαραγωγοί – Χαρίτου: Οι προσπάθειές μας έφεραν αποτέλεσμα

Ο Βουλευτής Ροδόπης επιμένει και για την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών.
3bb0d1ed-voyleytis-rodopis-syriza-dimitris-charitoy-kerasia-1

Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου σχετικά με τη στήριξη των παραγωγών του νομού που επλήγησαν από από παγετό την άνοιξη του 2021.

Ως γνωστόν, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ζημιών σε δενδρώδεις καλλιέργειες (κεράσια, ελιές, κ.ά.), ο βουλευτής επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα κατέθεσε αίτημα μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών της περιοχής μας.

Κορύφωση αυτής της επίμονης προσπάθειας του βουλευτή, ήταν η επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Βουλή με την παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή. Ο βουλευτής ανέδειξε στη Βουλή τις μεγάλες ζημιές που είχαν υποστεί, τόσο οι όψιμες όσο και οι πρώιμες καλλιέργειες κερασιού, καθώς και το αίτημα της αποζημίωσής τους.

Κατόπιν τούτων, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2482/20-05-2022 ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει τους κερασοπαραγωγούς, γεγονός που δικαιώνει την επίμονη πίεση που άσκησε ο Δημήτρης Χαρίτου.

Προς την ίδια κατεύθυνση ο βουλευτής ζητά για μία ακόμη αφορά από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να “τρέξουν” με ταχύτερους ρυθμούς όλες οι διαδικασίες ώστε και οι ελαιοπαραγωγοί της Ροδόπης να λάβουν αποζημίωση εξαιτίας των σοβαρότατων και εκτεταμένων συνεπειών που ο παγετός είχε προκαλέσει στα ελαιόδεντρα. Συνέπειες που είχε αναδείξει από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής και είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η παραγωγή και κατ’ επέκταση να συρρικνωθεί δραστικά το εισόδημα των ελαιοπαραγώγων που επλήγησαν.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood