Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δώρο της τελευταίας στιγμής στο καρτέλ ενέργειας

Τσίπρας: "Παίζατε λοιπόν τις κουμπάρες δέκα μήνες για το πώς θα γίνει να βγάλετε τα υπερκέρδη όσο το δυνατόν λιγότερα ώστε στο τέλος να μη φορολογήσετε, ει δυνατόν να μην ακουμπήσετε, τα κέρδη της ΔΕΗ αλλά και των άλλων παραγωγών".
mitsotakis_20

(ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας λίγο πριν ψηφιστεί ο εθνικός κλιματικός νόμος άλλαξε την τροπολογία και έτσι στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται ότι «λαμβάνονται υπόψη οι εκπτώσεις που χορηγούνται από τους προμηθευτές επί της κατανάλωσης ενέργειας τιμολογίων προμήθειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη διακύμανση των τιμών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων συνέπειας ως προς την εξόφληση των λογαριασμών κατανάλωσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. εκτιμά πως τα υπερκέρδη για το ενιάμηνο Ιουλίου 2021-Μαρτίου 2022 ξεπερνούν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, με «πρωταθλήτρια» τη ΔΕΗ όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση ωστόσο τα εκτίμησε μόλις σε 591,45 εκατ. ευρώ και τώρα τα μειώνει ακόμα περισσότερο.

«Τι κάνατε λοιπόν; Κάνατε ότι δεν υπάρχουν. Τελικά αναγκαστήκατε να βρείτε τα υπερκέρδη, καθυστερήσατε – όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει, εσείς δέκα μήνες κοσκινίζατε – και αφού τα βρήκατε, τι κάνατε; Παίζατε τις κουμπάρες με την ανεξάρτητη αρχή, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όταν από αυτό εδώ το βήμα ο πρωθυπουργός – που τόσο πολύ σέβεται τους θεσμούς – είπε: “Έδωσα εντολή”. Έδωσε εντολή στην Ανεξάρτητη Αρχή! Και αυτοί εκεί – που τους σέβομαι τους ανθρώπους – δεν είχαν το σθένος να βγουν και να πουν: “Ποιος δίνει εντολή; Είμαστε ανεξάρτητοι. Δεν μας διορίσατε για να μας δίνετε εντολές”. Παίζατε λοιπόν τις κουμπάρες. Για ποιον λόγο; Για το πώς θα γίνει να τα βγάλετε όσο το δυνατόν λιγότερα ώστε στο τέλος να μη φορολογήσετε, ει δυνατόν να μην ακουμπήσετε, τα κέρδη της ΔΕΗ αλλά και των άλλων παραγωγών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

πηγή: avgi.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood