[VID] Χαρίτσης: “Aπαιτείται συνεκτικό σχέδιο στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης”

"Για μια ακόμη φορά νομοθετείτε προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Δυστυχώς αυτή η τακτική αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής σας".
Screenshot_1771

“Από τις «πολλές και καλές δουλειές» που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, φτάσαμε στην «ολιστική προσέγγιση» για τα λεφτά που «δεν είναι το παν»”, τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. Αλέξης Χαρίτσης στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του ΥΠΟΙΚ για τα κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι “αποτυπώνει την τεράστια απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας“, καθώς “μιλάει για κίνητρα και ανάπτυξη σαν να μην έχει μεσολαβήσει η πρωτοφανής πανδημική και πληθωριστική κρίση και η εκκωφαντική αποτυχία της Κυβέρνησης να τις διαχειριστεί”.

Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση που έχει δαιμονοποιήσει τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και αντιμετωπίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ως πανάκεια. Που δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως παραγωγικό. Ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, επένδυσης στις συνέργειες και στις συνεργασίες μεταξύ τους, στη δημιουργία εύρωστων και βιώσιμων σχημάτων, αναβάθμισης της παραγωγικότητάς τους”, επεσήμανε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Αυτό όμως προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τη στήριξη και την ανάπτυξή τους, για την προσαρμογή τους στη νέα πραγματικότητα των κλιματικών προκλήσεων και της ψηφιακής οικονομίας”.

[VID] Χαρίτσης: "Aπαιτείται συνεκτικό σχέδιο στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης"“Με το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζεται ότι ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης η συνέργεια δεν θα μετατραπεί σε βίαιες εξαγορές και σε συγχωνεύσεις με άνισους όρους. Ενώ επί της ουσίας αποκλείει από τις συνενώσεις τις πολύ μικρές, μικρές και ατομικές επιχειρήσεις”, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: “Οι φοροαπαλλαγές δεν συνοδεύονται από καμία πρόβλεψη, όχι μόνο για αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά ούτε καν για διατήρησή τους. Για μια ακόμη φορά νομοθετείτε προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Δυστυχώς αυτή η τακτική αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής σας”.

“Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσαμε τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, βιώσιμο οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά, και θεσμοθετήσαμε εργαλεία εστιασμένα στο πρόβλημα της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, αντιπαρέβαλε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αλλεργία στις δημόσιες πολιτικές όπως και στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία. Αρνείστε να συγκρουστείτε με τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, να ρυθμίσετε την αγορά, να εφαρμόσετε τα μέτρα που εδώ και έναν χρόνο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Καταλήγοντας ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε: “Τη στιγμή που η πραγματική οικονομία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ρευστότητα, η προχειρότητα, η έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου, και η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης δίνουν τη χαριστική βολή. Η αντίστροφη μέτρηση για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει τη μάχη για τη στήριξη του εισοδήματος, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τον δίκαιο και βιώσιμο περιβαλλοντικά, παραγωγικό μετασχηματισμό, έχει ήδη ξεκινήσει”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood