Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου αξιολογήθηκε στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ

Τόσο ο Απόστολος Χρήστου όσο και ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Κομοτηνής του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως ερευνητικό κέντρο και προορισμός προπονητικών camp, όχι μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων κολυμβητών και κολυμβητριών.
Ανατροφοδότηση κολυμβητών

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Απόστολος Χρήστου εμπιστεύτηκε το Εργαστήριο Υγρού Στίβου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) για την αξιολόγηση της τεχνικής του.

Ενώ το Τμήμα διοργάνωνε με απόλυτη επιτυχία το επετειακό, 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο Απόστολος Χρήστου, κολυμβητής του Ολυμπιακού Πειραιώς, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα, αξιολογήθηκε στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο από τον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ, Βασίλη Γούργουλη.

Πραγματοποιήθηκαν βιντεοσκοπήσεις με υποβρύχιες κάμερες υψηλής συχνότητας και ακολούθησε ανάλυση της κολυμβητικής τεχνικής με εξειδικευμένα λογισμικά προγράμματα που διαθέτει το εργαστήριο υγρού στίβου του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ, και δόθηκε λεπτομερής ανατροφοδότηση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την εξωστρέφεια του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ αλλά και γενικότερα του Πανεπιστημίου της Θράκης και την έμπρακτη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου αξιολογήθηκε στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘΟ Απόστολος Χρήστου το 2013 αναδείχθηκε στο Ντουμπάι Παγκόσμιος Πρωταθλητής εφήβων κατακτώντας την 1η θέση στα 100 μ. ύπτιο, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του κατέκτησε την 3η θέση σε δύο συνεχόμενα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών, το 2016 στο Λονδίνο και το 2018 στη Γλασκώβη, ενώ το 2021 στο Καζάν κατέκτησε επίσης την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Τόσο ο Απόστολος Χρήστου όσο και ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας, με μεγάλη εμπειρία από διάφορα ερευνητικά κέντρα και κολυμβητήρια ανά τον κόσμο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τις προσφερόμενες επιστημονικές υπηρεσίες αλλά και την ποιότητα των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου Κομοτηνής, δίνοντας τα συγχαρητήριά τους και στους συντηρητές του, Δημοσθένη Καρυώτη και Βασίλη Ντίνα για την ποιότητα και τη διαύγεια του νερού που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διενέργεια τέτοιων μετρήσεων αξιολόγησης της τεχνικής των κολυμβητών.

Εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθηση ότι το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως ερευνητικό κέντρο και προορισμός προπονητικών camp, όχι μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων κολυμβητών και κολυμβητριών.

Μαζί με τον Απόστολο Χρήστου, αξιολογήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο και ο Σάββας Θώμογλου, κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης, που κατέκτησε τη 2η θέση στα 200 μ. πρόσθιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες, και το 2021 στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης  Ανδρών/Γυναικών, καθώς και ο νεαρός κολυμβητής Βύρωνας Καρκαλιανίδης του Ο.Θ.Α. Καβάλας που πρόσφατα κατέκτησε τη 2η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων στα 100 μ. ύπτιο.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου αξιολογήθηκε στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood