Υποψήφια βουλευτής στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με το κόμμα της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, θα είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Δήμητρα Αστρούδη.

Η κ. Αστρούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διδυμότειχο. Εργάζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα μετά εθελοντική υπηρεσία εννέα ετών. Υπήρξε για σειρά ετών Γενική Γραμματέας του Σωματείου Πυροσβεστών Μακεδονίας-Θράκης και Βορείου Αιγαίου, με ενεργό ρόλο για τα θέματα του κλάδου και πληθώρα επερωτήσεων στην Ελληνική Βουλή. Έχει εργαστεί στον κλάδο της εστίασης, ως οδηγός σε κοινοπραξία της Εγνατίας Οδού, καθώς και σε δημοτική υπηρεσία της δομής “Βοήθεια στο σπίτι” με την ίδια ιδιότητα. Ακόμη, ως απόφοιτη του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου με ειδικότητα Ηλεκτρολόγου Εσωτερικών Εγκαταστάσεων, εργάστηκε στον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Ορεστιάδας σε αντλιοστάσια καθώς και ως βοηθός ηλεκτρολόγου. Στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση παρακολούθησε σε δημόσιο ΙΕΚ την ειδικότητα Διοικητικού Οικονομικού Στελέχους Επιχειρήσεων. Είναι μονογονεϊκή οικογένεια και έχει δύο γιούς 20 και 19 ετών.

c7de6170 235171756 5925125384195678 8711120683599848226 nΌπως η ίδια αναφέρει: «Η εργασία μου στο Πυροσβεστικό Σώμα ήταν όνειρο ζωής που απλόχερα μου χάρισε ο Θεός σε συνδυασμό με πολλούς προσωπικούς αλλά και συλλογικούς αγώνες. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες που καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε, έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας και οι γενιές που θα ακολουθήσουν, να ζήσουν σε μία Ελλάδα ασφαλή και ελεύθερη που θα τους ανοίγει τον δρόμο να οραματίζονται για να πραγματοποιήσουν τα δικά τους όνειρα. Η ενασχόληση με την πολιτική δεν ήταν κάτι που θα επέλεγα, όμως είμαστε η γενιά που πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας για να ανακτήσουμε κεκτημένα και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια. Κατά τη ρήση του Ισπανού φιλόσοφου Σανταγιάνα: Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει».

Προ ημερών η Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα της Δέσποινας Κουσίδου.