Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορβηγία μέσω Erasmus πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

Το δεύτερο ταξίδι του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο «Climate change in the digital era» πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία.
20220506_171641

Το δεύτερο ταξίδι του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο «Climate change in the digital era» πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία.

“Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου αυτή τη φορά το σχολείο μας είναι ο συντονιστής-οργανωτής της δράσης αυτής”, εξηγεί ο διευθυντής του σχολείου Μιχάλης Βασιλειάδης, και προσθέτει: “Το project αυτό θα μπορεί να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης στοιχείων που αφορούν κλιματικά-μετεωρολογικά δεδομένα βοηθώντας τουρίστες, αγρότες, τους κατοίκους της περιοχής, κτλπ. Το παραγόμενο προϊόν θα είναι διαθέσιμο τόσο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όσο και σε τοπικούς φορείς όπου θα το παραδώσουμε. Οι μαθητές όλοι μαζί δουλεύουν πάνω στο εξής project: 1. η κλιματική αλλαγή στις περιοχές που βρίσκονται τα τέσσερα σχολεία, 2.δημιουργία εφαρμογής app για κινητά, που θα ενημερώνει για το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες των περιοχών αυτών και  3. εγκατάσταση Μετεωρολογικού-Κλιματικού σταθμού στο σχολείο των Σαπών”.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορβηγία, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρει: “Από τις 2 έως τις 6 Μαϊου 2022 οκτώ μαθητές και τρεις καθηγητές ταξίδεψαν στο Stord της Νορβηγίας, όπου συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους εταίρους από τη Γαλλία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία. Η εβδομάδα ξεκίνησε με την εκπόνηση ομαδικών εργασιών από τους μαθητές όλων των χωρών, οι οποίες είχαν ως θέμα τα φαινόμενα που επιβεβαιώνουν την κλιματική αλλαγή, καθώς και τις αιτίες της. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα άλλο νησί μέσα στα φιόρδ και τον παγετώνα Folgefonna, όπου μπόρεσαν να διαπιστώσουν από κοντά πόσο εμφανή είναι πλέον τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της περιοχής. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για τον Οκτώβριο στη Γαλλία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση του προγράμματος”.

Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορβηγία μέσω Erasmus πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορβηγία μέσω Erasmus πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορβηγία μέσω Erasmus πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορβηγία μέσω Erasmus πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορβηγία μέσω Erasmus πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορβηγία μέσω Erasmus πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood