“Η πολιτική Μητσοτάκη θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στους δημοσιογράφους Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

“Η πιο κρίσιμη δημοσκόπηση είναι ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα”, επεσήμανε.

“Η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί μια πολιτική η οποία όχι απλώς δεν απαντά στα προβλήματα, αλλά τα πολλαπλασιάζει”, υπογράμμισε ακόμη, αναφέροντας το παράδειγμα της εκτόξευσης των τιμών των καυσίμων και την κυβερνητική άρνηση να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Ηλιόπουλος, σχολίασε: “Πολύ γρήγορα θα κριθούν αν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακραία αισχροκέρδεια εννέα μηνών. Πλέον δεν μιλάμε μόνο για το ρεύμα. Η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, το σύνολο του πληθωρισμού, διαλύει το λαϊκό εισόδημα“.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, τόνισε χαρακτηριστικά: “Έχουμε μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον δημόσιο πλούτο σαν σμήνος από ακρίδες. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η ΝΔ πέρασε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωράει σε απ’ ευθείας αναθέσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς δημοσίευση!”.

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για έναν φοβισμένο πρωθυπουργό”σημειώνοντας: “Τα τουρκικά μαχητικά για πρώτη φορά έφτασαν στα 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει διεκδικήσει κανενός είδους κυρώσεις για την Τουρκία”.​