Στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών φιλοξένησε τους συνέδρους του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιδιώκοντας την ενίσχυση της σχέσης της τοπικής κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο.

e729ac24 3 84Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παραδοσιακό γλέντι για την υποδοχή συνέδρων που κατέφθασαν από διάφορες χώρες του κόσμου προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου.

c552ec0f 1 91Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Όττο Ρεχάγκελ, ο προπονητής που οδήγησε την ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, και στον οποίο ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος προσέφερε συμβολικά δώρα καθώς και καλάθι με τοπικά προϊόντα.

e46948e0 5 39Στον χαιρετισμό του ο κ. Χαριτόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “βασικός στόχος μας μέσω τέτοιων δράσεων αποτελεί και η ανάδειξη της Μαρώνειας, της παραλιακής ζώνης και ευρύτερα όλου του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, αυτού του μοναδικού και ευλογημένου τόπου. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια είμαστε σίγουροι ότι θα είναι αρωγοί, συμπαραστάτες καθώς και πρεσβευτές της περιοχής μας σε όλον τον κόσμο οι σημερινοί μας φιλοξενούμενοι”.

dfe24cf9 4 63O Όττο Ρεχάγκελ υπέγραψε και στον «Κύκλο Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

a664fe78 2 2022 05 22t143835510