“Ελληνική Λύση”: Επιβάρυνση του σιδηροδρομικού δικτύου της Θράκης λόγω της βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

"Ελληνική Λύση": Επιβάρυνση του σιδηροδρομικού δικτύου της Θράκης λόγω της βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.
elliniki-lysi-1

Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα «Επιβάρυνση του σιδηροδρομικού δικτύου της Θράκης λόγω της βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη», προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, κατέθεσε ο βουλευτής επικρατείας και αντιπρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Βασίλης Βιλιάρδος.

Το κείμενο της παρέμβαση έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ.

Πρόσφατα, μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά πολεμικού υλικού παρακάμπτοντας τα κλειστά στενά του Βοσπόρου.

Η όλη διαδικασία δρομολογείται με την επιδοτούμενη από το Δημόσιο ιταλική κρατική «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» στο υποβαθμισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Θράκης.

Υπενθυμίζουμε πως έχει εξαγγελθεί από το 2017 η αναβάθμιση της γραμμής Αλεξανδρούπολης με την Θεσσαλονίκη (Ανατολική Εγνατία), με νέα χάραξη, μέσω της Καβάλας, καθώς επίσης η επέκταση της τελευταίας προς Μπουργκάς, Βάρνα, Ρούσε (Δούναβη), με το έργο «Sea-to-Sea».

Εκτός αυτού, δημιουργείται μία νέα οδική σύνδεση του λιμανιού (Ανατολική Περιφερειακή Αλεξανδρούπολης), και μία πλωτή πλατφόρμα μεταφοράς φυσικού αερίου «LNG» («FSRU») προς τα Βαλκάνια, κάτι που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, οι ερωτήσεις μας είναι οι εξής:

  1. Πώς αποφασίστηκε, και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε, η χρήση της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» για τη μεταφορά πολεμικού υλικού του «ΝΑΤΟ» για τον πόλεμο στην Ουκρανία από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ή/και της Θεσσαλονίκης; Ποια είναι η αποζημίωση της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και του ΟΣΕ» για την καταπόνηση της σιδηροδρομικής υποδομής;
  2. Με δεδομένη τη γεωστρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τις ΗΠΑ, έχει διερευνηθεί η δυνατότητα αμερικανικής χρηματοδότησης για αναβάθμιση της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο (εκτός της όποιας συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε.), όπως επίσης, για το σύνολο της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τη Βουλγαρία («Sea-to-Sea») και άλλων έργων υποδομής που εξυπηρετούν το ως άνω λιμάνι;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood