Στ. Μάρκου για εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη: “Ποιοι “σπέρνουν ανέμους” στον βωμό της προσωπικής τους φιλοδοξίας;”

"Αξίζουμε έναν καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που να στηρίζεται στα μέλη του χωρίς διακρίσεις αλλά και χωρίς παρεμβάσεις στα εσωκομματικά του από ξένους παράγοντες - Όπως αξίζουμε και μια καλύτερη διακυβέρνηση για τη χώρα με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ανεξάρτητους από μηχανισμούς, δημοκρατικά εκλεγμένους, που θα μεταφέρουν τη φωνή μας εκεί όπου χαράζονται οι πολιτικές και παίρνονται οι αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας".
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ως πότε θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί σφυρίζοντας αδιάφορα σαν να μη συμβαίνει τίποτα;.
  • Αν δεν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Γράφει η Σταυρούλα Μάρκου, δημοσιογράφος, μέλος της συντονιστικής γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2019 για τη Ροδόπη.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πέφτει και επισήμως η αυλαία των εκλογών για ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, για πρώτη φορά από τη βάση.

Στη Ροδόπη ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη αρχικά δύο υποψηφίων, του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου (σε καλή σειρά) και της συντονίστριας Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου (με την ποσόστωση φύλου). Κάπου στη διαδρομή μας προέκυψε και ένας 3ος.

Τα παρατράγουδα της κάλπης φαίνεται ότι θα μας απασχολούν για πολύ καιρό, επισκιάζοντας την πανηγυρική νίκη του Αλέξη Τσίπρα με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και τις αθρόες εγγραφές νέων μελών από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Eνστάσεις, εντάσεις, εμπάθειες, μικροπρέπειες, αδιαφανείς διαδικασίες, εκβιαστικά διλήμματα, απαξιωτικές συμπεριφορές και ασυνεννοησία πέρα από κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά και αυτής της εσωκομματικής διαδικασίας στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Εφορευτικές επιτροπές στελεχωμένες με άτομα της απολύτου επιλογής της υποψήφιας για την Κ.Ε., συντονίστριας Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου, και του επίσης υποψηφίου για την Κ.Ε. Φερχάτ Οζγκιούρ, αναπληρωτή γραμματέα Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτή Ροδόπης, χωρίς καμία απολύτως συνεδρίαση, συζήτηση και απόφαση στη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Εκλογικά κέντρα και τμήματα διασκορπισμένα σε Μίσχο, Ίασμο, Πελεκητή, Γενισέα, Σέλερο, Εχίνο, σε οικισμούς της Ροδόπης και της Ξάνθης με ελάχιστα σε κάποιους από αυτούς παλαιά μέλη, τα οποία ευχής έργο θα ήταν να βλέπουμε κι από κοντά σε δράσεις, περιοδείες στελεχών κι εκδηλώσεις του κόμματος. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι δεν υπήρχε αυτή τη φορά μειονοτικός υποψήφιος από την Ξάνθη όπου και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Παρ΄ όλες τις ευνοϊκές συγκυρίες και την αμέριστη συμπαράσταση πρώην και νυν τοπικών στελεχών, ο μειονοτικός υποψήφιος από τη Ροδόπη δεν φάνηκε να είχε εκλεγεί στη νέα Κ.Ε. την Κυριακή. Όταν όμως θέλεις κάτι τόσο πολύ μέχρι και το σύμπαν συνωμοτεί…

Στ. Μάρκου για εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη: "Ποιοι "σπέρνουν ανέμους" στον βωμό της προσωπικής τους φιλοδοξίας;"Την αρχική έκπληξη στο άκουσμα της είδησης διαδέχτηκε ο σκεπτικισμός. Μέλη και φίλοι του κόμματος, ακόμη και συμπολίτες μας κάθε άλλο παρά ακραίοι, στο πλευρό της μειονότητας για δικαιώματα, ισονομία και ισοπολιτεία, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και τον εκφράζουν ανοιχτά πια. Μιλούν για “μαγειρέματα”, έλλειψη σεβασμού στους ψηφοφόρους και παραβίαση των αποτελεσμάτων της κάλπης. Γιατί, οι παρεμβάσεις στη λαϊκή ετυμηγορία δεν έχουν σχέση με το δημοκρατικό ήθος και τις αξίες αυτού του χώρου, τις οποίες έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε.

Η μάχη πάντως των σταυρών για τη σειρά κατάταξης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες καθώς η προθεσμία αποστολής ενστάσεων είναι μέχρι και την Παρασκευή 20/5 στις 12 το βράδυ ώστε να συζητηθούν εντός δεκαήμερης προθεσμίας όπως ορίζεται από την Εγκύκλιο.

Τα δύσκολα ωστόσο είναι μπροστά, γιατί η εκλογή Φερχάτ-Κουγιουμτζόγλου στην Κ.Ε. δρομολογεί άμεσα εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. ανοίγοντας και τους ασκούς του Αιόλου εξ αιτίας του ασυμβίβαστου που θα εφαρμοστεί από την επόμενη Νομαρχιακή για τα αξιώματα συντονίστριας και μέλους στην Κεντρική Επιτροπή. Ποιος θα αναλάβει το τιμόνι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αφού και ο νυν αναπληρωτής μπαίνει στην Κ.Ε.; Κι αν πάλι γίνουν εκλογές για νέα Ν.Ε., τι Νομαρχιακή θα είναι αυτή και με ποιες ισορροπίες; Κι εμείς ως πότε θα κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί σφυρίζοντας αδιάφορα σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Ποιοι, λοιπόν, και γιατί, “σπέρνουν ανέμους” στον βωμό της προσωπικής τους φιλοδοξίας; Ποιοι και γιατί διχάζουν τα μέλη μας καταδικάζοντας τις οργανώσεις μας σε μόνιμη μιζέρια και εσωστρέφεια σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο;

Θεωρώ ότι τέτοιου είδους φαινόμενα, για τα οποία έχουμε συζητήσει επανειλημμένως και σε συνεδριάσεις μας παρουσία κεντρικών στελεχών, δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό–προοδευτικό κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα και τους πολίτες. Γι’ αυτό και καταθέτω δημόσια τον προβληματισμό μου για όλα όσα διαδραματίζονται αυτό το διάστημα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θέτοντας τα τεκταινόμενα στην κρίση των οργάνων του κόμματος, της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μου.

Θέλω να πιστεύω ότι αξίζουμε έναν καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που να στηρίζεται στα μέλη του χωρίς διακρίσεις αλλά και χωρίς παρεμβάσεις στα εσωκομματικά του από ξένους παράγοντες.

Όπως αξίζουμε και μια καλύτερη διακυβέρνηση για τη χώρα με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ανεξάρτητους από μηχανισμούς, δημοκρατικά εκλεγμένους, που θα μεταφέρουν τη φωνή μας εκεί όπου χαράζονται οι πολιτικές και παίρνονται οι αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας.

Αν δεν καταλάβουμε ότι οι συνθήκες αλλάζουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, αν δεν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και η Ιστορία θα μας ξεπεράσει. Ας γίνουν οι εκλογές αυτές μια νέα αρχή για την αλλαγή και την πολιτική ανατροπή.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood