Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημοτικό Κυνοκομείο διοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαΐου στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”, κατά τις ώρες 10:00-14:00, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και υιοθεσίας αδέσποτων που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο.

Ο κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου, Αχμέτ Ταϊφούν, θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τους απαιτούμενους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις, και γενικότερα για την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα του ζώου.

Οι εκπαιδευτές σκύλων, Μπάμπης Κουκουζέλης και Νικόλ Παπαστεργιάδη, θα παράσχουν χρήσιμες συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες και τους ενδιαφερόμενους να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, με σκοπό να γίνει καλύτερη και ευκολότερη η κοινή τους συμβίωση.

H εκπρόσωπος του Κυνοκομείου, Ευαγγελίνα Μουτουσίδου, θα ενημερώσει για τον τρόπο που γίνεται η υιοθεσία, που είναι απόλυτα νόμιμη.

Το προσκλητήριο απευθύνεται σε πολίτες που επιθυμούν να υιοθετήσουν και να φροντίσουν ένα αδέσποτο, έχοντας προηγουμένως λάβει σοβαρά υπ’ όψη τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ζώο.    

Όλα τα αδέσποτα ζώα που δίδονται προς υιοθεσία από το Δημοτικό Κυνοκομείο έχουν λάβει τη μέριμνα των υπηρεσιών, δηλαδή είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και αποπαρασιτωμένα, και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), όπως ορίζεται από τον νόμο.  

2f6a1778 afisa e antigrafi