Ι.Δ.Ε.Ε.Σ.: Δημιουργήθηκε “Ιδεολογικό Δίκτυο Ελλήνων και Ευρωπαίων Σοσιαλιστών”

Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων με γεωγραφική εκπροσώπηση από όλη την Ελλάδα, με κοινές ανησυχίες, οράματα, ελπίδες, προτάσεις και ιδέες, που έχουν ιδεολογική αναφορά στις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, χωρίς μονοσήμαντες κομματικές αντιστοιχίσεις.
LOGO_ver8g_1

Ι.Δ.Ε.Ε.Σ. είναι το όνομα του νέου δικτύου που δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη πρωτοβουλιών, προτάσεων και προβληματισμών για ζητήματα που αφορούν και πρέπει να απασχολήσουν την ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων με γεωγραφική εκπροσώπηση από όλη την Ελλάδα, με κοινές ανησυχίες, οράματα, ελπίδες, προτάσεις και ιδέες, που έχουν ιδεολογική αναφορά στις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, χωρίς μονοσήμαντες κομματικές αντιστοιχίσεις.

Στην ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Κοινή συνισταμένη όσων αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το «Ιδεολογικό Δίκτυο Ελλήνων και Ευρωπαίων Σοσιαλιστών» (Ι.Δ.Ε.Ε.Σ.) είναι να αποκτήσουν βήμα όσοι πολίτες πιστεύουν στο πρωτείο της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας έναντι της δυναστικής κυριαρχίας των ανεξέλεγκτων αγορών και του αχαλίνωτου κέρδους.

Μια συλλογική προσπάθεια να επανεπινοήσουμε το αυτονόητο, ότι, δηλαδή, θέλουμε στη ζωή μας περισσότερη δικαιοσύνη, καλύτερη μόρφωση και περισσότερο φως, ότι δίνουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους, συμμετέχοντας σε μια Δημοκρατία που σφύζει από την κίνηση των πολιτών, χωρίς να ασφυκτιά από τα συμφέροντα των λίγων.

Θεωρούμε πως στη συγκεκριμένη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, προκειμένου να κουβεντιάσουμε θαρρετά, σε εκδηλώσεις και συζητήσεις, για τη δημοκρατία, τις πολιτικές, που μπορούν να ξανασυντάξουν μια καλύτερη ζωή. Να προβληματιστούμε και να καταθέσουμε νέες προοδευτικές ιδέες για την εγκατάσταση του ανθρώπου στη χώρα της γνώσης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, και της προόδου».

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δικτύου https://ideologikodiktio.com/  υπάρχουν ήδη  τα πρώτα αναρτημένα κείμενα. Η συνεχής ροή στην  κατάθεση σκέψεων και προτάσεων, θα είναι χρήσιμη και απαραίτητη, προκειμένου να καταρτιστεί ένα νέο ιδεολογικό μανιφέστο και να διατυπωθεί μια συνεκτική προοδευτική προγραμματική πρόταση για τη θεσμική, οικονομική και κοινωνική αλλαγή”.

 

Ι.Δ.Ε.Ε.Σ.: Δημιουργήθηκε "Ιδεολογικό Δίκτυο Ελλήνων και Ευρωπαίων Σοσιαλιστών"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood