Χαρίτσης για ακρίβεια: “Η οικονομία και η κοινωνία πληρώνουν την αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη”

«Επί ΣΥΡΙΖΑ και για 4,5 χρόνια όχι μόνο δεν είχαμε αύξηση, αλλά είδαμε μεσοσταθμική μείωση των τιμολογίων της ενέργειας κατά 12%-14%».
χαρίτσης

«Έχουμε αναλάβει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες εδώ και ενάμιση χρόνο για το ενεργειακό ζήτημα», επεσήμανε στον ρ/σ Alpha 98.9 ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και στην ενέργεια, και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, και στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ». 

Ο κ. Χαρίτσης έδωσε κυρίως έμφαση στις αναγκαίες δομικές παρεμβάσεις στην ενέργεια. «Δυστυχώς οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου υπάρχει 100% χρηματιστηριακή διάθεση της ενέργειας στην ημερήσια αγορά», ενώ «από τον Αύγουστο του 2021 ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής με τον ακραίο τρόπο πλήρους μετακύλισης του κόστους στον καταναλωτή». Και πρόσθεσε:

«Αντί να αποσυνδεθεί η τιμή του ενεργειακού μείγματος από το φυσικό αέριο, όπως έκανε η Ισπανία και η Πορτογαλία, εδώ και τρία χρόνια αυξάνεται συνεχώς η εξάρτηση της χώρας μας από το φυσικό αέριο, τραβώντας προς τα πάνω την χονδρεμπορική τιμή και για τις άλλες πηγές  ενέργειας». 

«Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πληρώνουν πολύ ακριβά το «περιμένουμε να δούμε» και την αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολίασε, υπενθυμίζοντας ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ και για 4,5 χρόνια όχι μόνο δεν είχαμε αύξηση αλλά είδαμε μεσοσταθμική μείωση των τιμολογίων της ενέργειας κατά 12%-14%».

«Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες είναι κρίσιμη η ορθή αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε μπροστά μας – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, ΚΑΠ – ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας μέσα στην κρίση» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς βλέπουμε έναν κυβερνητικό σχεδιασμό που δεν λαμβάνει υπόψη τις σημερινές συνθήκες και τις ανάγκες των μικρομεσαίων αλλά και σημαντικές καθυστερήσεις. Από τα 2,6 δισ. που είχε προϋπολογίσει η ίδια η κυβέρνηση για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2021, φτάσαμε σε δαπάνες μόλις 150 εκατ.». 

«Η αύξηση του κόστους ζωής σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών σε επίπεδα προ του 2010, απειλεί και την ανάπτυξη της οικονομίας και την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood