• Διπλό εικαστικό μάθημα, ιστορίας και ανακύκλωσης.

Δύο εξαιρετικές εικαστικές πρωτοβουλίες είχε το προηγούμενο διάστημα το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Α) Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Χαίρε Μικρά Ασία -100 Χρόνια ξεριζωμού από τα Ματωμένα Χώματα», υλοποίησε εργαστήριο για τη δημιουργία συλλογικού έργου και ατομικών έργων μαθητών/τριων των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης κατά το χρονικό διάστημα 11 έως 15 Απριλίου 2022. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών Παναγιώτη Αμπεριάδη. Τα προσχέδια που επιλέχθηκαν από τον εικαστικό και τα παιδιά, είναι τα γνωστά έργα του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Γυναίκα σε σύγχυση με μαντήλι» και «Γυναίκα που κλαίει», ώστε να αποδοθεί αρτιότερα και πιο εύστοχα η αγωνιώδης κατάσταση των προσφύγων. Στο ιστορικό υπόβαθρο εισήγαγε τους/τις μαθητές/τριες, η διευθύντρια του σχολείου Μαρίνα Μολλά, μέσα από την τοπική προφορική ιστορία και από την ανάγνωση αποσπασμάτων προφορικών μαρτυριών απογόνων των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον προσφυγικό συνοικισμό της Ρέμβης. Συμπληρωματικά, για να γίνει βιωματικό το εργαστήριο, προσφέρθηκε γλυκό βύσσινο που χαρακτηρίζει την εν λόγω συνοικία, ακούγοντας παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια.

726c73c8 eikona 1

Β) Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο «1ο Green Fest» του Δήμου Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Mάιου 2022 στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών Παναγιώτη Αμπεριάδη, δημιούργησαν μία τοιχογραφία στον χώρο της Παιδικής Χαράς (“Καράβι”) με θέμα την ανακύκλωση.

9cfd2402 eikona 2 1Δύο αξιέπαινες πρωτοβουλίες. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στον εκπαιδευτικό εικαστικό και στη διευθύντρια του σχολείου! 

1fb113fc eikona 4 1 7c6d6e4b eikona 3 1 69fa1331 eikona 5 2