Εικαστικό μάθημα ιστορίας και ανακύκλωσης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Δύο αξιέπαινες πρωτοβουλίες. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στον εκπαιδευτικό εικαστικό Παναγιώτη Αμπεριάδη και στη διευθύντρια του σχολείου Μαρίνα Μολλά.
εικόνα 4 (1)
  • Διπλό εικαστικό μάθημα, ιστορίας και ανακύκλωσης.

Δύο εξαιρετικές εικαστικές πρωτοβουλίες είχε το προηγούμενο διάστημα το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Α) Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Χαίρε Μικρά Ασία -100 Χρόνια ξεριζωμού από τα Ματωμένα Χώματα», υλοποίησε εργαστήριο για τη δημιουργία συλλογικού έργου και ατομικών έργων μαθητών/τριων των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης κατά το χρονικό διάστημα 11 έως 15 Απριλίου 2022. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών Παναγιώτη Αμπεριάδη. Τα προσχέδια που επιλέχθηκαν από τον εικαστικό και τα παιδιά, είναι τα γνωστά έργα του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Γυναίκα σε σύγχυση με μαντήλι» και «Γυναίκα που κλαίει», ώστε να αποδοθεί αρτιότερα και πιο εύστοχα η αγωνιώδης κατάσταση των προσφύγων. Στο ιστορικό υπόβαθρο εισήγαγε τους/τις μαθητές/τριες, η διευθύντρια του σχολείου Μαρίνα Μολλά, μέσα από την τοπική προφορική ιστορία και από την ανάγνωση αποσπασμάτων προφορικών μαρτυριών απογόνων των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον προσφυγικό συνοικισμό της Ρέμβης. Συμπληρωματικά, για να γίνει βιωματικό το εργαστήριο, προσφέρθηκε γλυκό βύσσινο που χαρακτηρίζει την εν λόγω συνοικία, ακούγοντας παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια.

Εικαστικό μάθημα ιστορίας και ανακύκλωσης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Β) Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο «1ο Green Fest» του Δήμου Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Mάιου 2022 στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών Παναγιώτη Αμπεριάδη, δημιούργησαν μία τοιχογραφία στον χώρο της Παιδικής Χαράς (“Καράβι”) με θέμα την ανακύκλωση.

Εικαστικό μάθημα ιστορίας και ανακύκλωσης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο ΚομοτηνήςΔύο αξιέπαινες πρωτοβουλίες. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στον εκπαιδευτικό εικαστικό και στη διευθύντρια του σχολείου! 

Εικαστικό μάθημα ιστορίας και ανακύκλωσης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Εικαστικό μάθημα ιστορίας και ανακύκλωσης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής Εικαστικό μάθημα ιστορίας και ανακύκλωσης από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood