Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: “Οι παροχές Μητσοτάκη: Τα ψέματα και η αλήθεια”

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: "Οι παροχές Μητσοτάκη: Τα ψέματα και η αλήθεια".
emfietzoglou3
  • Του Προέδρου της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

“Με δέκα μήνες καθυστέρηση εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης…άρον-άρον, τα μέτρα…ενίσχυσης των «νοικοκυριών» για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν τρεις χρονικές περιόδους, ήτοι:

  1. Τα τιμολόγια ρεύματος – όχι την κατανάλωση – του εξαμήνου Δεκεμβρίου 2021-Μαΐου 2022.
  2. Την κατανάλωση των μηνών Μαΐου και Ιουνίου 2022.
  3. Την κατανάλωση του εξαμήνου από Ιούλιο μέχρι Δεκέμβριο 2022, που μπορεί να επεκταθεί…πιθανώς για άλλο ένα εξάμηνο.

Πριν αναλύσουμε τα μέτρα, ας εξετάσουμε τις αιτίες αυτών των τραγικών αυξήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να δικαιολογήσει την αύξηση λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία!

Ψέμα και παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού Νο 1:

Όχι κ. Μητσοτάκη. Προφανώς η τεράστια αύξηση οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης και την αδυναμία αύξησης της προσφοράς. Και αυτό οφείλεται στην πολιτική της «πράσινης μετάβασης», της δαιμονοποίησης του CO2 που οδηγεί τον πλανήτη στην καταστροφή! Και εσύ κ. Μητσοτάκη μόλις ανέλαβες έκανες δηλώσεις ότι θα είσαι πρωτοπόρος σε ταχύτατη μετάβαση και ότι θα κλείσεις τις λιγνιτικές μονάδες το 2023, όταν η Γερμανία θα τις κλείσει το 2038 και η Πολωνία το 2049!

Ψέμα και σκόπιμη παραπλάνηση του Ελληνικού λαού Νο 2: Αποκρύψατε επιμελώς την τραγική αλήθεια. Πόσο ποσοστό του παγκόσμιου CO2 εκπέμπει η Ελλάδα; 0,2%! Πόσο η Κίνα; 30%! Πόσο η Ινδία; 10%! Πόσο η Ινδονησία; 6%! Και εάν η Ελλάδα κλείσει τα φώτα, παγώσει τον χειμώνα, και μειώσει την κίνηση κατά το μισό, πόσο θα εκπέμπει; 0,1%! Όμως η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία και άλλες χώρες, έχουν δηλώσει ότι όχι μόνο δεν θα μειώσουν τις εκπομπές τους, αλλά θα…τις αυξήσουν. Προς τι λοιπόν να καταστραφεί η Ελλάδα χωρίς κανέναν λόγο αφού οι εκπομπές CO2 θα αυξάνονται αντί να μειώνονται; Και μείωσες την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, και την  αντικατέστησες με φυσικό αέριο. Και μας είπες ότι κάνατε οικονομία, ξεχνώντας ότι δέχθηκες να ανέβει το τέλος ρύπων από 10€/t CO2 σε 50€/t CO2 και 92€/t CO2!

Ψέμα και σκόπιμη παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού Νο 3: Μήπως προ καιρού δεν σε ενημέρωσαν για τη ρήτρα αναπροσαρμογής; Γιατί δέχθηκες το ηλεκτρικό ρεύμα να γίνει προϊόν χρηματιστηριακής συναλλαγής, να μοχλεύουν τα νούμερα και να κατακλέβουν τον κόσμο; Τώρα αντιλήφθηκες ότι οι φίλοι σου κατακλέβουν τον Ελληνικό λαό και μας λες για υπερκέρδη που δήθεν θα φορολογήσεις με 90%. Η απόφασή σου θα καταρρεύσει στο ΣτΕ ύστερα από προσφυγές, αλλά τότε τι σε νοιάζει; Θα είσαι αλλού και θα είσαι καλά, πολύ καλά!

Ψέμα και άγρια παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού Νο 4: Έχεις βέβαια τα Μέσα Ενημέρωσης και βομβαρδίζεις καθημερινά τον κόσμο με την προπαγάνδα σου. Και στην ελευθεροτυπία μείναμε κάτω από την Αλβανία. Μπράβο! Ας δούμε όμως τα μέτρα:

Αναδρομική επιστροφή μέχρι 600€ στους πολίτες με εισόδημα έως 45.000€. Δηλαδή όσοι έχουν την…ατυχία να έχουν λίγο μεγαλύτερο εισόδημα, π.χ. 48.000€, ή έχουν ειδικές ανάγκες που οδηγούν σε αυξημένες καταναλώσεις, πρέπει να τιμωρηθούν για άλλη μια φορά; Έστω. Ας δούμε όμως πόσο ανακουφίζει πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης τον ιδιοκτήτη ή τον ενοικιαστή πρώτης κατοικίας με το ποσό που μας χαρίζει – πέραν του ότι δεν μας τα χαρίζει. Και αυτά τα 18€ έως 600€ εμείς θα τα πληρώσουμε. Λοιπόν: εάν ένας το αντίστοιχο εξάμηνο ΄20-΄21 είχε μέσο μηνιαίο τιμολόγιο 200€, θα πλήρωνε για ρεύμα 6×200=1.200€ το εξάμηνο. Τώρα όμως τα αντίστοιχα μέσα μηνιαία τιμολόγια ανέρχονται τουλάχιστον σε 500€, ήτοι πρέπει να πληρώσει 6×500=3.000€, δηλαδή 3.000-1.200=1.800€ παραπάνω. Αν αφαιρέσουμε κατά μέσο όρο και 200€ που «θα επιστρέψει» η Πολιτεία, έχουμε: 1.800-200=1.600€ ήτοι 100% παραπάνω του περσινού. Αν ο ατυχής πολίτης έχει και «δεύτερη» κατοικία και του έρθει κάποιο τιμολόγιο 347€, αντιλαμβάνεται ότι τελικά παρά τις γενναιόδωρες παροχές Μητσοτάκη, θα πληρώσει ίσως και άνω του 150-200%.

Ας δούμε και μια μεγαλύτερη κατανάλωση: Περσινή καταβολή 6×3.000=18.000€. Φετινή καταβολή 6×8.000=48.000€, ήτοι μεγαλύτερο ποσό από το ετήσιο εισόδημά του.

Δεν χρειάζεται να συνεχίσω. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Μητσοτάκης φέρει τεράστιες ευθύνες για τα σφάλματά του: Άμεση απολιγνιτοποίηση και διακοπή έρευνας και εξόρυξης των υδρογονανθράκων της Ελληνικής ΑΟΖ.

Και ερωτάται ο κ. Μητσοτάκης: Γιατί δεν είπε τίποτε στην Ελληνική Βουλή για το τί συζήτησε με τον Ερντογάν στην τελευταία συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη; Μήπως κατόπιν «νουθεσίας» των Μπλίνκεν, Νούλαντ και Πάιατ, ετοιμάζεται συνεκμετάλλευση; Μήπως γι’ αυτό δεν επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και δεν ανακηρύσσει την ΑΟΖ μας;

Του υπενθυμίζουμε: μη τυχόν και προβεί σε παραχωρήσεις στους Τούρκους, και να προσέξει τη… χειραψία Μπάιντεν, μη μας στοιχίσει ακριβά!   

Ο Ελληνικός λαός – λένε – ξεχνάει γρήγορα. Μερικές φορές όμως τιμωρεί, τιμωρεί σκληρά!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood