Ένα συνέδριο υψηλής προστιθέμενης αξίας στην επιστημονική γνώση για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των ιών και των ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια και σκνίπες, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Το συνέδριο, ενταγμένο στον άξονα «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» του ΕΣΠΑ 2014-2020, υλοποιήθηκε από τα τμήματα Ιατρικής και Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα των ΗΠΑ, ενώ εταίρος του προγράμματος είναι και η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ.

7493f640 ebrofarma ergostasio 750x375 1Σε μια περίοδο επισιτιστικής και υγειονομικής κρίσης, στο συνέδριο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία για την έγκαιρη πρόληψη των ζωονόσων και ειδικότερα της οζώδους δερματίτιδας, η οποία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη διαχείριση της απειλής που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός κλάδος του Έβρου και ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν υπέστη τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις από τις ζωονόσους.

Στο πλαίσιο της γεωπολιτικής θέσης του Έβρου και το ιστορικό με τις ζωονόσους σε αυτόν, η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ παραμένει πιστή στην υπεύθυνη στάση της για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου του τόπου και κατ’ επέκταση της ενίσχυσης της οικονομίας που προκύπτει από τα αγροδιατροφικά προϊόντα.

Η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ συνέβαλε καθοριστικά στη διασύνδεση της επιστημονικής ομάδας των πανεπιστημίων με τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους της παρέβριας περιοχής, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της και τη ζώνη γάλακτος που διατηρεί σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

fdf16c79 img 2304 ceeef6fa img 2268 b726d455 img 2229 7493f640 ebrofarma ergostasio 750x375 1