Με ποδηλατικό Brevet και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2022” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, προσκόπων, μαθητιώσας νεολαίας, αστυνομίας και στρατού.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας:

  • 8 π.μ. εκκίνηση στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης” του 2ου “Brevet Ελευθέρια Θράκης 2022”. Διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο “Brevet Ελευθέρια Θράκης” που έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων “Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM)” και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP από τον Σεπτέμβριο του 2020. Αφορά διαδρομή 210 χιλιομέτρων μέσα από οικισμούς των Δήμων Κομοτηνής, Αρριανών, Μαρωνείας-Σαπων, Βιστωνίδας και Ιάσμου στις Περιφερειακές Ενώσεις Ροδόπης και Ξάνθης.
  • 07:00-10:00 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.
  • 10:00-12:00 επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής / επιμνημόσυνη και κατάθεση στεφάνων δέηση στο Ηρώο.
  • 12:00 παρέλαση.
  • 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”, υπό τη συνοδεία το μουσικού σχήματος «Λαλητάδες της Ροδόπης», θα χορέψουν τα παραδοσιακά συγκροτήματα:

-MOK.

-Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος».

-Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο Ήφαιστος».

-Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Ο Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων».

-Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών-Ανατολικοθρακών.

-Σύλλογος Καππαδόκων Νομού Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος».

-Σύλλογος Κρητών Νομού Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης».

-Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θράκης.

-Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά, το πλούσιο, προσεγμένο και ποιοτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2022” μέχρι και τις 18 Μαΐου.

51ede052 eleytheria komotinis 2022