Κομοτηνή: Πατουλίδου, Στεφανίδη, Μπανιώτης, Πομάσκι, Μαυρωτάς, Ρεχάγκελ, στο 30ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ

Το παρών αναμένεται να δώσουν και διεθνείς της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004.
263019363_1970958596409835_2588237230961446787_n

Από τις 19 έως τις 22 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Κομοτηνή το επετειακό 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ.

Το Συνέδριο συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας και αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει ανελλιπώς το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δ.Π.Θ. από το 1993.

Μετά από δύο χρόνια διαδικτυακών συνεδρίων, θα καλωσορίσει και πάλι στις εργασίες του και στις ελεύθερες για το κοινό εκδηλώσεις της προσυνεδριακής ημερίδας, συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Θα παρουσιαστούν 298 ερευνητικές μελέτες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της αθλητικής επιστήμης, δέκα σεμινάρια με θεωρητικό και πρακτικό μέρος που αφορούν στις νέες τάσεις στον χώρο της άθλησης, και έντεκα στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες από καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με μακρά ακαδημαϊκή θητεία.

Η ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, με κύριο θέμα τα Νέα Προγράμματα Σπουδών Φυσικής Αγωγής για την Α/θμια & Β/θμια εκπαίδευση, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στην Εκπαίδευση, καθώς θα παρουσιαστούν και εμπειρίες από την Πιλοτική Εφαρμογή σε Πρότυπα και Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Κατερίνα Στεφανίδη και Κώστας Μπανιώτης, και ο Συντονιστής του Τομέα Αλμάτων στον ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Πομάσκι, θα προσεγγίσουν με τις ομιλίες τους το ερώτημα «Η διαδρομή ενός Ολυμπιονίκη από την επιλογή έως την κορυφή. Είναι αρκετό μόνο το ταλέντο;».

Επίσης, το Συνέδριο φιλοξενεί τον Γ.Γ. Αθλητισμού Γεώργιο Μαυρωτά, που θα παρουσιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), σημαντική δράση που αναφέρεται στη χειραγώγηση των αγώνων και στη δημιουργία εθνικού μηχανισμού παρακολούθησης προκειμένου να διασφαλιστούν οι αξίες της ακεραιότητας, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας στον αθλητισμό.

Κεντρική ομιλήτρια στο 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα είναι η διακεκριμένη Καθηγήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας και Επιστήμης της ανθρώπινης κίνησης, Nadja Schott (University of Stuttgart, Germany), η οποία ειδικεύεται στις κινητικές δεξιότητες, την αθλητική ψυχολογία και τη γεροντολογία. Στην κεντρική της ομιλία την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 17.00-18:00, θα παρουσιάσει το θέμα “The Motor-Cognitive Connection Across the Lifespan: Current Trends and Future Directions“.

Κομοτηνή: Πατουλίδου, Στεφανίδη, Μπανιώτης, Πομάσκι, Μαυρωτάς, Ρεχάγκελ, στο 30ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘΗ επίσημη Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παπαδριέλλης» του Τ.Ε.Φ.Α.Α., στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Κορυφαία εκδήλωση του συνεδρίου αποτελεί η τελετή αναγόρευσης του Otto Rehhagel, του διακεκριμένου προπονητή που οδήγησε την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., κατά την ημέρα της επίσημης Τελετής Έναρξης του Συνεδρίου. Αναμένεται επίσης, η Τελετή Έναρξης να πλαισιωθεί με την παρουσία διεθνών παικτών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004.

Πέρα όμως από τους ακαδημαϊκούς στόχους, η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη, καθώς οι στρογγυλές τράπεζες που αφορούν θέματα άσκησης και υγείας έχουν ελεύθερη συμμετοχή για τους πολίτες της Κομοτηνής.

Η επιτυχία του Συνεδρίου δεν είναι θεσμός και παράδοση μόνο για το Τ.Ε.Φ.Α.Α. αλλά και για το Δ.Π.Θ., την πόλη της Κομοτηνής, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Ελλάδα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood